Voor de Foodblogswap van augustus werd ik voor de tweede keer aan het blog van Lianne gekoppeld. Zij deelt op De Zoetekauw, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk zoete baksels. Ik zie er dan uiteraard weer een fijne uitdaging in om juist één van haar hartige recepten te maken. En zo kwam ik op onderstaand recept.
Het oorspronkelijke recept van Lianne is voor pizza roosjes met chorizo en ik gaf hier mijn eigen twist aan. Deze roosjes van bladerdeeg zijn niet alleen heerlijk, maar zien er ook nog eens ontzettend leuk uit bij een borrel of high tea. En makkelijk om te maken, dus zeker een aanrader!
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
1 pak vers bladerdeeg (275 gram, Tante Fanny)
12 plakjes salami
1 blikje tomatenpuree
1 el pesto, homemade of uit de supermarkt
geraspte mozzarella
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinblik (12 holtes) lichtjes in.
- Meng de tomatenpuree met de pesto en zet even opzij. Snijd de plakjes salami in tweeën.
- Rol het bladerdeeg uit op een snijplank en snijd het in de lengte in 6 repen. Snijd die repen weer in tweeën zodat je 12 gelijke repen bladerdeeg hebt.
- Neem een reep bladerdeeg en verdeel hierover een flinke theelepel van het tomatenpureemengsel. Leg hierop twee halve plakjes salami naast elkaar, zodat het ronde gedeelte uitsteekt over het deeg (zie foto onderaan). Strooi hierover een beetje geraspte mozzarella. Neem nu één korte zijde en rol de reep voorzichtig op zodat de vulling er niet uit wordt gedrukt. Trek één uiteinde van het deeg ietsje uit zodat je het roosje hiermee vast kunt plakken.
- Leg het roosje in een holte van de muffinvorm en ga verder met de volgende tot je er twaalf hebt.
- Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de roosjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Draai eventueel na 20 minuten de vorm zodat alle roosjes egaal bruin worden. Enjoy!
Leuk! Ze zijn lekker hé en zo feestelijk, doordat het een roosje is. 🙂
Ja echt! Ik vond het een heel leuk idee :).