Ik heb persoonlijk een enorme aversie tegen vissticks uit de winkel. Nou ben ik er ook niet mee opgegroeid. Waar veel vriendjes en vriendinnetjes elke week wel een ‘vissticks-avond’ hadden, maakte mijn moeder iets heel anders klaar. Zelf gepaneerde verse vis, precies zoals ik nu zelf ook op tafel zet.
Het grootste voordeel ten opzichte van vissticks uit de winkel: elk hapje smaakt anders. Vooral als je ze wat extra pit meegeeft door het toevoegen van bijvoorbeeld cajunkruiden. Als je deze ‘vissticks’ eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Beloofd!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 pangasiusfilets of een andere stevige (wit)vis
1 ei
bloem
80 gram panko (of gewoon paneermeel)
cajunkruiden (of andere kruiden naar smaak)
Zo maak je ze
- Zet 3 diepe borden klaar. Doe in het eerste bord een flinke laag bloem. Klop in het tweede bord het ei los. Meng in het derde bord de panko (of het paneermeel) met 1 tot 2 eetlepels cajunkruiden.
- Snijd de visfilets in de lengte door midden. Wentel de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste bedek je ze met een mooie laag paneermeel. Druk het even goed aan en zorg dat alle zijden bedekt zijn.
- Verhit 2 eetlepels boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Plaats hierin de gepaneerde stukken vis. Bak de vis gaar in 4-5 minuten per kant. Test de gaarheid door het dikste stuk vis voorzichtig open te snijden.
- Serveer de homemade vissticks met wat schijfjes citroen. Enjoy!
Geef een reactie