Je kunt mij en mijn mannen hier in huis heel erg blij maken met een dikke plak vers suikerbrood met een flinke lik boter. Heerlijk! En al komt het niet vaak voor, toch hebben we na een paar dagen nog wel eens wat suikerbrood over. Dat is dan niet zo vers meer, maar al wat droog en minder lekker dan op die eerste dag. Dus wat doe je dan? Je maakt er wentelteefjes van!
Want wentelteefjes zijn gewoon ontzettend lekker en helemaal als die stukjes suiker in het brood ook nog eens karameliseren in de pan. Deze keer gebruikte ik alleen niet de traditionele kaneel, maar de kruidenmix voor Christmas Cookies van Green Gypsy. En dat maakte deze wentelteefjes extra lekker. Geloof me!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
8 dikke plakken suikerbrood
1 ei
250 ml melk
1 flinke theelepel kaneel (of Christmas Cookies spicemix)
Verder heb je nodig
4 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel (of Christmas Cookies spicemix)
Zo maak je het
- Klop het ei goed los met de melk en roer hier de kaneel of spicemix doorheen. Schenk dit mengsel in een (oven)schaal. Meng suiker en kaneel goed door elkaar in een kommetje en zet even opzij.
- Neem een plak suikerbrood en wentel deze aan beide zijden goed door het eimengsel. Leg hem dan in andere schaal of een diep bord. Pak nog een plak suikerbrood, wentel ook deze door het eimengsel en leg hem daarna boven op de eerste plak. Ga zo door tot al het brood doordrenkt is en op een stapel ligt. Schenk het restant van het eimengsel over de stapel suikerbrood. Laat een paar minuten zo staan.
- Laat een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur smelten en leg hier 2 à 3 plakken suikerbrood in. Bak de wentelteefjes in 5-7 minuten mooi bruin aan beide zijden.
- Leg de wentelteefjes op een bord (2 per persoon) en bestrooi rijkelijk met het suikermengsel. Serveer direct en ‘eat them while they’re hot!’ Enjoy!
Geef een reactie