Butter chicken | Slowcooker
Door het grote succes van mijn kip tikka masala uit de slowcooker besefte ik dat curry’s het sowieso wel goed doen als ze langzaam gegaard worden. En de slowcooker zorgt er natuurlijk ook nog eens voor dat de smaken intenser worden en de ingrediënten hun voedingswaarde behouden. Het perfecte ‘excuus’ om nog zo’n fijne curry te proberen: Butter chicken!
Ik kies zelf vaak voor de mildere varianten, aangezien er hier 3 kinderen aan tafel zitten die (nog) niet zoveel scherpte kunnen verdragen. Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf wel iets meer pit aan deze curry te geven door een beetje chili toe te voegen. Dat laat ik geheel aan jouw eigen smaak over en aan die van je tafelgenoten.
Wat ik wel absoluut aanraad, is om er deze naan bij te maken. Ze zijn namelijk goddelijk lekker en het deeg hoeft niet te rijzen dus ze staan in een handomdraai op tafel. Wat wil je nog meer? Serveer met witte rijst en geroosterde bloemkool en klaar is je Indiase maaltijd!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, uitgeperst
1 blikje (70 gram) tomatenpuree
1,5 el garam masala
1 el kerriepoeder (ik gebruik kerrie madras)
1 tl kaneel
½ tl kardemom
700 gram kipdijfilet, in blokjes
1 stukje gember (2 x 2 cm), geraspt
1 tl zout
250 ml water
2 blikken (2 x 400 gram) tomatenblokjes
2 tl suiker
1 kippenbouillonblokje
175 ml room
Zo maak je het
- Zet een pan met een eetlepel olie op middelhoog vuur en fruit hierin de gesnipperde ui totdat deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze even aan. Doe daarna de tomatenpuree in de pan en roer goed door. Voeg de garam masala, kerrie, kaneel en kardemom toe en bak alles nog een minuut of 2.
- Doe dit mengsel in de slowcooker, samen met de blokjes kip, de geraspte gember, het zout, het water en de tomatenblokjes. Voeg ook de suiker toe en verkruimel het bouillonblokje erin en meng alles goed door.
- Zet de slowcooker 4-5 uur op high of 6-8 uur op low. Wanneer de kooktijd om is, haal dan de deksel van de slowcooker, roer de room er doorheen en zet hem nog een half uurtje op high. Laat de deksel eraf zodat de saus kan indikken. Zo gauw de saus de gewenste dikte heeft, kun je aan tafel. Enjoy!
Je geeft aan 1 blikje tomatenpuree en 2 blikken tomatenblokjes. War voor formaat blikken want ze komen in verschillende soorten?
Hi Hanna,
Dank voor het meedenken! Ik heb de beschrijving aangepast. Tomatenpuree is een blikje 70 gram en de tomatenblokjes een blik van 400 gram.
Groetjes,
Hilde
Dit is een superlekker recept!
Vinden wij ook! 🙂
Briljant recept! Ik heb het water vervangen door kokosmelk en de room laten staan. Erg lekker!
Leuk om te horen! Wij zijn er ook hartstikke gek op 🙂