Surinaamse vleesbroodjes | Foodblogswap
De afgelopen maanden heb ik -samen met mijn jongens- welgeteld drie keer mogen genieten van de live streams van respectievelijk De Vrienden van Amstel en uiteraard ook de Streamers. Genieten met een enorm grote G mag ik wel zeggen. Want naast dat ik eindelijk Thomas Acda en Paul de Munnik weer eens live samen mocht horen zingen, waren die shows gewoon de perfecte vervanger van ‘echte’ optredens. Op die avonden maakte ik dus ook geen ‘normaal’ eten, maar besteedde ik extra veel aandacht aan heerlijke hapjes om samen van te genieten. Tijdens het afscheidsconcert van de Streamers maakte ik deze Surinaamse vleesbroodjes, naar een recept van Jasmina. En wat waren die lekker!
Heerlijke hapjes
Het was wederom niet makkelijk om een keuze te maken, want ook Jasmina heeft zoveel lekkers op haar blog staan. Daarnaast vind je er ook van alles over lifestyle, reistips, DIY, moederschap en nog veel meer. Echt een aanrader om hier eens doorheen te bladeren. Zo leuk! Maar ik zocht dus iets lekkers om voor onze borrelavond te maken en kwam dit recept tegen. Gelukkig heb ik altijd een rol vers bladerdeeg in de koelkast, dus kon ik meteen aan de slag!
Slowfoody-twist
Ik durfde niet heel veel te sleutelen aan het originele recept, aangezien het in mijn ogen al helemaal perfect was zoals het er stond. Toch heb ik een paar kleine twists toegevoegd. Of weggelaten, hoe je het ook maar wilt zien. Allereerst heb ik geen madame Jeanette erin gedaan, omdat mijn jongens dat net even te heftig zouden vinden. De maggiblokjes heb ik vervangen door zout en ik heb wel flink wat versgemalen peper erin gedaan. Als laatste besloot ik er geen standaard pakketjes van te maken, maar de hele rol bladerdeeg te bestrijken met de vulling, die op te rollen en daar rolletjes van te snijden. Ook dat lukte verbazingwekkend goed. Dus hierbij het recept. Hoop dat jullie er net zo hard van gaan genieten!

Surinaamse vleesbroodjes
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 400 gram kipgehakt
- 1 ei
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes selderij
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden (boven- en onderwarmte, voor hetelucht 190 graden) en vet een muffinvorm licht in.
- Pel de sjalot en knoflook en hak deze fijn. Ik deed dit met het hakmolentje van mijn staafmixer. Haal de blaadjes van de selderij en hak deze fijn.
- Meng het gehakt met het ei, de gehakte sjalot, knoflook en selderij en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel het gehaktmengsel hierover, maar laat aan 1 lange kant 2 cm leeg. Rol het bladerdeeg nu voorzichtig weer op in de lengte.
- Snijd de rol in 12 gelijke plakken, leg deze in de ingevette muffinvorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven. Bak de vleesbroodjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer meteen en enjoy!
Geef een antwoord