[:nl]Wanneer ik pulled pork maak, gebruik ik vaak een flink stuk procureur van zo’n 2,5 kilo. Dat betekent dan ook dat we hier meestal wel twee keer van kunnen eten. Om de broodnodige variatie er toch een beetje in te houden, probeer ik de kliekjes altijd zo creatief mogelijk te gebruiken.
Zoals in deze overheerlijke pasteitjes, die je prima kunt eten voor de lunch, maar ook zeker bij het diner. Serveer ze met een salade en je hebt een volledige maaltijd. Snel en makkelijk, fijn!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
restje pulled pork (ongeveer 2,5 eetlepel per pasteitje)
3 à 4 eetlepels barbecuesaus
1 ei
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop het ei in een kommetje los met een vork. Zet even opzij.
Meng de barbecuesaus door de pulled pork zodat het weer wat smeuiiger wordt.
Leg een plakje bladerdeeg met één van de punten naar je toe en leg 2,5 eetlepel van de pulled pork midden op het plakje. Bestrijk met een kwastje dan de twee bovenste zijden met het losgeklopte ei.
Vouw de onderste punt van het bladerdeeg over het vlees naar de bovenste punt, zodat je een driehoekje krijgt. Druk de randen stevig op elkaar zodat alle zijden dicht zitten. Om een leuk motiefje te krijgen, kun je met een vork streepjes op de randen zetten.
Herhaal deze stap totdat je 8 pasteitjes hebt. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het resterende ei. Leg ze op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Smakelijk![:en]Wanneer ik pulled pork maak, gebruik ik vaak een flink stuk procureur van zo’n 2,5 kilo. Dat betekent dan ook dat we hier meestal wel twee keer van kunnen eten. Om de broodnodige variatie er toch een beetje in te houden, probeer ik de kliekjes altijd zo creatief mogelijk te gebruiken.
Zoals in deze overheerlijke pasteitjes, die je prima kunt eten voor de lunch, maar ook zeker bij het diner. Serveer ze met een salade en je hebt een volledige maaltijd. Snel en makkelijk, fijn!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
restje pulled pork (ongeveer 2,5 eetlepel per pasteitje)
3 à 4 eetlepels barbecuesaus
1 ei
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop het ei in een kommetje los met een vork. Zet even opzij.
Meng de barbecuesaus door de pulled pork zodat het weer wat smeuiiger wordt.
Leg een plakje bladerdeeg met één van de punten naar je toe en leg 2,5 eetlepel van de pulled pork midden op het plakje. Bestrijk met een kwastje dan de twee bovenste zijden met het losgeklopte ei.
Vouw de onderste punt van het bladerdeeg over het vlees naar de bovenste punt, zodat je een driehoekje krijgt. Druk de randen stevig op elkaar zodat alle zijden dicht zitten. Om een leuk motiefje te krijgen, kun je met een vork streepjes op de randen zetten.
Herhaal deze stap totdat je 8 pasteitjes hebt. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met het resterende ei. Leg ze op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven.
Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Smakelijk![:]
Geef een reactie