[:nl]Ik kocht recentelijk een spiraalsnijder bij de kookwinkel. De bedoeling was om hier courgetti van te maken. Je weet wel: spaghetti, maar dan een stuk gezonder. Ik beken bij deze eerlijk, dat die courgetti er nog niet van gekomen is.
Wel maakte ik een heerlijke salade van groene en gele courgette, die ik sneed met de spiraalsnijder.
Ik serveerde deze salade bij pittig gemarineerde saté en mie goreng. De zoetzure dressing paste hier echt perfect bij!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 gele courgette
1 groene courgette
1 theelepel fijne kristalsuiker
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels arachideolie
Verder heb je nodig
spiraalsnijder
Zo maak je het
- Roer in een kommetje de azijn met de suiker net zolang tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de olie toe en roer ook dit goed door de azijn heen. Zet het kommetje even apart.
- Snijd het harde uiteinde van de gele courgette af en maak met de spiraalsnijder lange slierten. Doe hetzelfde met de groene courgette.
- Doe de courgetteslierten in een mooie schaal en meng de twee kleuren door elkaar.
Schenk de dressing er pas over vlak voordat je gaat serveren, zodat de courgette lekker knapperig blijft. Enjoy!
[:en]Ik kocht recentelijk een spiraalsnijder bij de kookwinkel. De bedoeling was om hier courgetti van te maken. Je weet wel: spaghetti, maar dan een stuk gezonder. Ik beken bij deze eerlijk, dat die courgetti er nog niet van gekomen is.
Wel maakte ik een heerlijke salade van groene en gele courgette, die ik sneed met de spiraalsnijder.
Ik serveerde deze salade bij pittig gemarineerde saté en mie goreng. De zoetzure dressing paste hier echt perfect bij!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 gele courgette
1 groene courgette
1 theelepel fijne kristalsuiker
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels arachideolie
Verder heb je nodig
spiraalsnijder, bijvoorbeeld de Gefu Spirelli
Zo maak je het
Roer in een kommetje de azijn met de suiker net zolang tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de olie toe en roer ook dit goed door de azijn heen. Zet het kommetje even apart.
Snijd het harde uiteinde van de gele courgette af en maak met de spiraalsnijder lange slierten. Doe hetzelfde met de groene courgette.
Doe de courgetteslierten in een mooie schaal en meng de twee kleuren door elkaar.
Schenk de dressing er pas over vlak voordat je gaat serveren, zodat de courgette lekker knapperig blijft.
Smakelijk![:]
Geef een antwoord