Pizzabroodjes | Foodblogswap
Toen ik met deze pizzabroodjes aan kwam bij mijn jongens, waren ze niet meteen teleurgesteld, maar zag ik wel aan ze dat ze iets anders hadden verwacht. Misschien had ik duidelijker moeten zijn in het feit dat het gevulde broodjes zijn, gemaakt van pizzadeeg. Niet dat de heren ze niet lekker vonden, integendeel. Ze moesten alleen even aan het idee wennen dat het niet de standaard kleine, platte pizza’tjes waren die ze hadden verwacht. Mijn jongste vroeg zelfs, toen we deze op hadden, wanneer de pizzabroodjes klaar zouden zijn. Maar goed, lang verhaal om deze heerlijke snacks, lunch, tussendoortjes in te leiden. Ik maakte ze voor de foodblogswap van april naar een recept van Lianne. En dat terwijl zij bekend staat als De Zoetekauw ;).
Kant-en-klaar deeg
Om deze pizzabroodjes te maken, gebruikte ik net als Lianne kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Niet omdat ik het gekregen had of voor een betaalde samenwerking, maar omdat het heel fijn is om te gebruiken als je een keer haast hebt. En voor een recept als dit is het absoluut een aanrader, want je hebt al een rechthoek die je heel gemakkelijk in 12 gelijke stukken kunt snijden. Dat pizzadeeg heb je van meerdere merken en voor deze pizzabroodjes koos ik voor deeg van het merk Jan. Er zit een potje pizzasaus bij en ook dat is erg handig. Prima op smaak ook.
Slowfoody-twist
Uiteraard is het de bedoeling om op het gekozen recept een eigen twist te geven. Ik koos er voor om kipgehakt te gebruiken en de salami weg te laten. Ook verving ik de bieslook in de topping door oregano en voegde ik hier vers geraspte Parmezaanse kaas aan toe. De rest van het recept heb ik in tact gehouden, want ik vond het echt een heel leuke manier om kant-en-klaar pizzadeeg eens op een andere manier te gebruiken. Wij hebben echt gesmuld van de pizzabroodjes en ik hoop dat jullie dit ook gaan doen!
Pizzabroodjes met kipgehakt
Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 0,25 tl zout
- peper
- 1 ei
- 40 gram paneermeel
- 1 rol pizzadeeg kant-en-klaar (inclusief saus)
- 100 gram geraspte mozzarella
- 100 ml olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 10 gram geraspte Parmezaan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal licht in.
- Meng in een kom het kipgehakt met de Italiaanse kruiden, het zout, versgemalen peper (naar smaak), het ei en de paneermeel. Verdeel dit mengsel in 12 porties.
- Snijd het lange gedeelte van het pizzadeeg eerst in de breedte doormidden en die beide helften nog eens doormidden. Snijd die vier delen allemaal in 3 gelijke stukken.
- Schep op elk stuk deeg een theelepel tomatensaus, hierop een handje geraspte mozzarella en leg daar een portie kipgehakt op.
- Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en knijp even aan. Trek dan de rest van het deeg ook naar elkaar toe, zodat het helemaal aansluit (zie foto). Leg de pizzabroodjes met de gladde kant naar boven in de ingevette ovenschaal.
- Meng de olijfolie met de oregano en Parmezaan. Besmeer de pizzabroodjes met dit mengsel en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de pizzabroodjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct met bijvoorbeeld barbecuesaus. Enjoy!
Geef een reactie