Yoghurtijs met blauwe bessen (vegan) | Foodblogswap
April doet wat ie wil! Nou, dit jaar laat April dat wel heel goed zien zeg. Was het vorig jaar nog bijna zomer rond deze tijd van het jaar, nu zit ik binnen te koukleumen. Toch koos ik voor de Foodblogswap van deze maand voor een ijsje. Waarom? Ik had heerlijke blauwe bessen gehaald bij de supermarkt en kreeg plantaardige yoghurt opgestuurd, dus die twee wilde ik graag combineren. Op het blog waar ik deze maand aan gekoppeld was, zag ik veel lekkers langskomen, maar deze frambozen-yoghurtijsjes moesten het worden! Althans, een versie met blauwe bessen dus. Kookidee is trouwens het foodblog van Rik, die hier heerlijke recepten deelt, maar ook handige tips en reviews. Hij is één van de weinige mannelijke foodbloggers van Nederland. Laten we er zuinig op zijn, want een beetje variatie tussen alle dames vind ik persoonlijk wel erg leuk.
Aangezien ik hier plantaardige yoghurt voor gebruikte, besloot ik als zoetstof geen honing, maar ahornsiroop te nemen. Zo maakte ik dus ijsjes die helemaal vegan-proof zijn. Let er trouwens goed op hoeveel zoetstof je toevoegt. Het mengsel kan best zoet smaken voordat de ijsjes bevroren zijn, maar die zoetigheid neemt in bevroren toestand altijd af. Je kunt het dus beter iets te zoet maken, tenzij je daar helemaal niet van houdt natuurlijk.
Dit heb je nodig
(voor 4 ijsjes)
200 gram blauwe bessen
200 gram plantaardige yoghurt naturel (ik gebruikte)
3-4 el ahornsiroop
Verder heb je nodig
staafmixer
ijsvormpjes
Zo maak je ze
- Pureer de blauwe bessen zo fijn mogelijk. Voeg de yoghurt toe en 3 eetlepels ahornsiroop. Roer alles goed door en proef of het zoet genoeg is (dus eigenlijk iets te zoet). Voeg eventueel nog wat ahornsiroop toe.
- Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en laat de ijsjes minimaal 5 uur in de vriezer opstijven. Enjoy!
Geef een antwoord