Pasta | Broccoli, knoflook en worst
Al jaren haal ik heel braaf elke maand de Allerhande. Een traditie die ik heb voortgezet nadat ik het ouderlijk huis verliet, want ook daar bladerde ik maandelijks door dat heerlijke tijdschrift heen. Toen ik op mijzelf woonde, las ik het eerst vluchtig door, waarna ik de lekkerste recepten eruit knipte en deze netjes bij elkaar bewaarde. Om heel eerlijk te zijn: Het gros van de recepten heb ik nooit gemaakt. Maar deze pasta met broccoli, knoflook en worst was meteen een succes en is heel lang in mijn vaste repertoire gebleven.
Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik deze pasta inmiddels al lang niet meer volgens het originele recept maak. Sterker nog, ik heb dat recept niet eens meer.. Maar zoals bij de meeste gerechten geef ik er mijn eigen draai aan en dus ook bij deze pasta. Jarenlang stond dit gerecht wekelijks wel een keer op tafel, tot ik er een beetje zat van was. Ik had het dan ook al een paar jaar niet gemaakt, maar afgelopen week had ik er ineens weer heel veel zin in. Gelukkig smaakte het weer meteen net zo lekker als voorheen, vonden ook de mannen in mijn huis. En ik vond dat het nu eindelijk wel eens tijd was om het recept met jullie te delen. Bij deze! Want pasta is altijd goed toch?
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
350 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld fusilli)
500 gram broccoli
4 saucijzen
2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
1 el Italiaanse kruiden (ik gebruikte deze)
handje cherrytomaten, gehalveerd
olijfolie
zout en peper
Zo maak je het
- Zet een grote pan met water op hoog vuur en breng dit aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en doe deze in een vergiet. Schil de stam van de broccoli en snijd deze in blokjes. Spoel alles even goed af onder koud water en laat uitlekken.
- Zo gauw het water kookt, doe je alles van de broccoli in de pan en laat dit in een paar minuten beetgaar koken. Haal alles met een schuimspaan uit de pan (gooi het water niet weg, hier kun je straks de pasta in koken!) en spoel meteen af onder koud water. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in het water van de broccoli.
- Zet een hapjespan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie. Snijd met een mes de saucijzen open en haal het vlees eruit. Doe dit in de pan en maak het los met een houten lepel. Bak het rul, goudbruin en gaar. Voeg dan de uitgeperste knoflook toe en fruit dit enkele minuten mee. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Voeg de uitgelekte broccoli toe en de gehalveerde tomaatjes en roer alles goed door.
- Giet de pasta af en voeg deze meteen toe aan de hapjespan. Meng alles goed, voeg eventueel nog wat zout en peper toe en een scheutje olijfolie. Serveer met wat versgeraspte Parmezaan of oude kaas. Enjoy!
Lijkt mij een erg fijn recept, bedankt voor het delen hiervan en voor wat inspiratie! Ik ga het uitproberen!
Graag gedaan!
Ha ha bij ons is precies hetzelfde recept favoriet! Ik maakte deze pasta echt al over de hele wereld omdat de ingredienten overal verkrijgbaar zijn.
Ja, ik zag het al eens langskomen bij jou op Insta! Toevallig 😉