Salade – spinazie | feta | tomaat | pijnboompitten
Van gekookte spinazie heb ik nooit echt gehouden. Ik kocht nog wel eens deelblokjes uit de diepvries om te verwerken in bijvoorbeeld pastasaus, maar zo’n bergje gekookte spinazie op mijn bord zul je dus nooit zien.
Als salade daarentegen vind ik het heerlijk! Die frisse, knapperige blaadjes, aangevuld met feta en tomaat zijn een grote favoriet. En op deze manier blijven de vitaminen ook nog eens veel beter behouden. Dikke win-win dus. Hierbij het recept!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
450 gram verse spinazie, gewassen
125 gram feta, in blokjes
3 trostomaten
handjevol pijnboompitten
Voor de dressing
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
1 theelepel fijne suiker
Zo maak je het
- Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in dunne partjes.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin kort de pijnboompitten. Zo gauw de pitten geur afgeven, haal je de pan van het vuur en schud je de pitten op een bordje om af te koelen.
- Meng in een kommetje de suiker door de azijn totdat deze volledig is opgelost. Roer nu ook de olijfolie er doorheen tot je een egaal mengsel hebt.
- Doe de spinazie in en ruime kom of schaal. Verdeel hierover de tomatenpartjes, de fetablokjes en de geroosterde pijnboompitten.
- Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade. Enjoy!
Geef een reactie