Fudge | Pepernoten
Zo gauw de Sinterklaas-artikelen weer in de winkels liggen, begin ik al te malen wat ik er deze keer mee zal maken. En aangezien de pepernoten tegenwoordig eind augustus in de meeste supermarkten alweer ruim verkrijgbaar zijn, heb ik dus ook veel tijd om recepten te bedenken.
En toen had ik het ineens: fudge! Ik vind fudge namelijk heel erg lekker, maar vooral als er een extra structuur in zit als je begrijpt wat ik bedoel. Het zachte van de fudge in combinatie met de crunch van deze pepernoten is behoorlijk goddelijk. Geloof me! Of beter nog: maak ze! Het is namelijk ook nog eens een prima recept om van je overgebleven pepernoten af te komen. Goed excuus toch?
Dit heb je nodig
(voor 30 stuks)
1 blikje (397 gram) gecondenseerde melk
350 gram pure chocolade, in stukjes
snuf zout
20 pepernoten + 15 ter garnering
Verder heb je nodig
bakvorm van ca. 20 x 20 cm
bakpapier
Zo maak je ze
- Bekleed de bakvorm met bakpapier zodat de bodem en zijkanten volledig bedekt zijn.
- Snijd de 20 pepernoten in vieren. Zet opzij.
- Doe de gecondenseerde melk, een snuf zout en de chocolade (in blokjes) in een steelpannetje.
- Laat de chocolade op laag vuur smelten. Zorg dat het niet aan de kook komt, want dan wordt de chocolade bitter. Wanneer alle chocolade gesmolten is en je een homogene massa hebt, haal je de pan van het vuur.
- Roer de stukjes pepernoot door het mengsel en stort dit daarna in de beklede bakvorm.
- Snijd de 15 pepernoten in tweeën. Verdeel deze helften gelijkmatig over de bovenkant, zodat je straks op elk stukje fudge een halve pepernoot hebt zitten.
- Zet de bakvorm nu minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
- Wanneer de fudge stevig genoeg is, verplaats het dan van de bakvorm naar een snijplank en snijd er 30 stukjes van. Enjoy!
Tip: Serveer de fudge bij een beker warme chocolademelk met slagroom. Dubbel zo zondig!
[…] bij kon. Van Sinterklaas recepten kun je er wat mij betreft niet genoeg hebben! Hilde maakte een pepernoten fudge en ik maakte er een Rocky Road Sinterklaas fudge van met als toevoeging speculaaskruiden en […]