Bladerdeeg | molens met jam | Foodblogswap
Yay! Na een maand overgeslagen te hebben, besloot ik in september gewoon weer mee te doen met de Foodblogswap. Ik werd weer eens gekoppeld aan het superleuke blog van Elsa en Inge. Hier vind je niet alleen de heerlijkste recepten, maar ook hartstikke leuke DIY’s, die je zelf of met je (klein)kinderen kunt doen. Mijn oog viel na een tijdje bladeren op deze molens van bladerdeeg met Nutella. Hier wilde ik wel een interessante Slowfoody-twist aan geven!
Elsarblog
Ik maakte al eerder een recept voor de Foodblogswap van Inge en Elsa’s blog en heel toevallig was dat in september vorig jaar. Precies een jaar geleden dus. Nog toevalliger is het, dat ik ook toen koos voor een recept met bladerdeeg.. Geen idee hoe en waarom, maar grappig vond ik het wel. Mocht je nou op zoek zijn naar leuke en lekkere inspiratie dan raad ik je absoluut aan om eens een kijkje te nemen op deze website. Zeker nu het weer herfst wordt en iedereen weer vaker binnen te vinden is, kun je bij hun de leukste dingen vinden om aan de keukentafel samen te doen!
Standaard in de vriezer
Iets wat ik echt altijd in mijn vriezer heb liggen, is bladerdeeg. Krijg je spontaan visite, heb je zelf zin in iets lekkers, dan leg je heel simpel een paar plakjes eruit en kies je de vulling naar wens. Maak bijvoorbeeld appelflappen in een handomdraai, of juist hartige hapjes. En met wat meer creativiteit zet je dus deze heerlijke en prachtige molens op tafel. Echt maar een klein beetje meer werk, maar wel met groots effect! En je kunt ze vullen met je favoriete jam, Nutella of wat jij zelf het lekkerst vindt. Geef er je eigen draai aan en maak er iets lekkers van!

Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor op 215 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Strooi een heel dun laagje suiker over het bakpapier en leg hier de ontdooide plakjes bladerdeeg op (zonder het plasticje). Snijd het bladerdeeg vanaf de hoeken schuin in, maar niet helemaal tot het midden. Ik gebruikte de onderkant van een flesje olie om ze allemaal gelijk te krijgen (zie foto).
- Schep dan een flinke theelepel jam op het midden van elk vel bladerdeeg. Gebruik niet teveel, want dit loopt er tijdens het bakken weer uit.
- Vouw nu 1 hoek naar het midden en leg deze voorzichtig op de jam. Sla 1 hoek over en vouw de volgende om. Doe dit nog 2 keer tot je een molentje hebt.
- Strooi een beetje suiker over de molentjes en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de molens in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de molens nadat ze gaar zijn nog even afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze eventueel met een beetje poedersuiker. Eet smakelijk!
Ziet er erg lekker uit! Dankjewel voor de mooie complimenten!☻♥