Salade met makreel
De lekkerste gerechten die uit mijn keuken komen, zijn niet altijd per se zo bedoeld of met voorbedachte rade. Juist wanneer ik minder tijd en/of inspiratie heb, komen er de lekkerste dingen uit mijn handen. Of zoals in dit geval; wanneer ik niet alle ingrediënten op voorraad heb. Want deze salade met makreel zou in eerste instantie een tonijnsalade worden. Tot ik ontdekte dat ik die tonijn helemaal niet in mijn voorraadkast had staan. En dus wel 2 blikjes makreelfilet.
Easy does it
Ik heb getwijfeld of ik dit recept überhaupt online ging zetten, want het is zo simpel dat ik het eigenlijk niet eens een recept durfde te noemen. Maar toen ik op Instagram vroeg of ik het uit moest werken, was iedereen unaniem voor. En het is natuurlijk ook niet gezegd dat elk recept enorm uitgebreid of moeilijk moet zijn om hier een plekje te krijgen. Liever niet zelfs. Mijn doel is juist om te laten zien, dat je ook met een handjevol ingrediënten heel simpel en snel iets lekkers op tafel kunt zetten. Ook als je eens geen zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. Want ook ik heb die momenten heus wel. Vaker dan je misschien zou denken ;).
Kies je favoriet
De basis voor deze salade met makreel komt van mijn moeder. Zij maakte namelijk altijd een tonijnsalade met maar een paar ingrediënten. Ik voegde alleen nog een lepel mayonaise, wat citroensap, cherrytomaatjes, zout en peper toe. That’s it. En zoals ik al aangaf, verving ik de tonijn -noodgedwongen- door makreel. Mocht jij hier nou niet zo gek op zijn, kies dan een vis (uit blik) toe die je wel heel lekker vindt. Ik gebruikte makreelfilet op water, maar heb jij nou blikjes staan met olie, laat ze dan wel even heel goed uitlekken. Zelfde geldt voor tonijn en andere vissoorten. En dan nu: het recept!

Salade met makreel
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 blikjes makreel op water
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 augurk (1 grote of 2 kleinere)
- 6 cherrytomaatjes
- citroensap
- zout en peper
Instructies
- Kook het ei 7 minuten. Spoel het daarna goed onder heel koud water en laat verder afkoelen.
- Open de blikjes makreelfilet en laat ze even uitlekken. Doe de inhoud in een kom en haal het even uit elkaar met een vork. Zorg dat je het niet te klein maakt.
- Meng de mayonaise door de makreelfilet en doe er een scheutje citroensap bij. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de augurk in blokjes. Halveer de tomaatjes 2 keer en snijd ook in blokjes. Pel het en snijd in blokjes. Voeg dit alles toe aan de kom met makreel en schep het voorzichtig om.
- Enjoy!
Geef een reactie