Melky | review & recept
Mijn kinderen zijn echte melkdrinkers. Tenminste, twee van de drie lusten heel graag melk. De derde lust het als het hem uitkomt. Maar ik ken ook heel veel kinderen die absoluut niet van melk houden. Toch wil je als ouder ook niet alleen maar drinkyoghurt of chocolademelk als alternatief geven. Gelukkig bestaat er Melky, oftewel melk met een smaakje. Ik kreeg een paar pakken van die melk opgestuurd om te proberen en heb er ook nog een verrassend recept mee gemaakt.
Verrassende smaken
Melky is verkrijgbaar in de echte ‘kindersmaken’: vanille, banaan en aardbei. Tenminste, dat zijn de meest herkenbare smaken en die zullen hoogstwaarschijnlijk wel goed vallen bij kinderen. Mijn jongens vonden de banaan en aardbei erg lekker en zelf vond ik het ook erg prettig dat deze drank minder zoet is dan de gemiddelde drinkyoghurt. Ik heb de voedingswaarden eens bekeken en er zit ook minder suiker in dus dat is een fijne bijkomstigheid.
Naast de ‘gewone’ Melky chocolade is er ook een witte chocolademelk die ik dan weer erg lekker vond. Romig en niet te zoet. De nieuwe smaken ice coffe en choco caramel spreken natuurlijk de volwassen smaakpapillen meer aan, waardoor Melky niet alleen meer een kinderdrank is.
Mijn mening
Vanuit mijn moederhart zou ik mijn kinderen niet elke dag Melky geven, maar dat geldt hier thuis net zo voor drinkyoghurt en chocolademelk. Als extraatje is dit een prima drankje om de kinderen eens lekker te trakteren. Ik zie het dan ook zeker niet als een vervanger voor melk, maar meer als vervanger voor eerder genoemde dranken. En dan zou ik absoluut voor Melky kiezen, vooral doordat deze dranken veel minder zoet zijn en minder suiker bevatten. Daar wordt mijn moederhart namelijk wel heel erg blij van.
Recept | Bananen-puddingbroodjes
Zoals beloofd, heb ik ook nog iets lekkers bereid met één van de Melky smaken. Na veel wikken en wegen besloot ik banketbakkersroom te maken met Melky banaan. Aangezien mijn jongens gek zijn op puddingbroodjes, heb ik die voor ze gemaakt. En ze hebben gesmuld!
Dit heb je nodig
(voor 10 mini-puddingbroodjes)
500 ml Melky banaan
50 gram suiker
4 eidooiers
40 gram bloem
10 zachte witte puntjes (bakker/supermarkt)
poedersuiker
Verder heb je nodig
huishoudfolie
spuitzak
Zo maak je het
Maak de banketbakkersroom
- Voeg de suiker, eidooiers en bloem samen in een ruime kom en roer dit tot een glad papje.
- Doe de Melky banaan in een steelpan en zet deze op laag vuur. Laat het rustig verwarmen tot zich belletjes gaan vormen. Haal dan de pan van het vuur.
- Schenk een beetje van de warme Melky bij het papje en roer goed door. Schenk er nog een beetje bij en roer weer goed. Ga zo door tot alles vermengd is en schenk dan alles weer terug in de pan.
- Zet de steelpan nu op middelhoog vuur en laat het mengsel aan de kook komen terwijl je blijft roeren. Wanneer het kookt, laat je het nog een minuut of 3 garen, maar blijf goed roeren. Zo gauw het de consistentie van een dikke vla heeft, haal je de pan van het vuur.
- Schenk de banketbakkersroom in een schone kom en dek het af met huishoudfolie. Zorg dat de folie de hele bovenkant van de room raakt, zodat er geen velletje op komt.
Maak de puddingbroodjes
- Schep de afgekoelde banketbakkersroom in een spuitzak met een breed, gekarteld mondstuk.
- Snijd de puntjes aan de bovenkant over de lengte in tot ongeveer de helft.
- Spuit nu in elk broodje een mooie streep banketbakkersroom en bestrooi met wat poedersuiker. Enjoy!
Geef een antwoord