[:nl]Wat is er nou lekkerder dan een tussendoortje eten dat smaakt als een ‘guilty pleasure’, maar stiekem veel gezonder is dan je denkt?
Ik maakte al eerder zelf mueslirepen met dadels, maar deze repen met pindakaas zijn net zo lekker! Ze zijn heel goed te gebruiken als snack, voor in de broodtrommel van de kinderen en je zou ze zelfs kunnen eten als ontbijt. Multifunctioneel dus! Dit recept kwam ik tegen op de site van Home Cooking Adventure en heb ik zelf iets aangepast naar mijn eigen smaak.
Dit heb je nodig
(voor ca. 20 repen)
270 gram havermout
90 gram rozijnen
115 gram ongezouten pinda’s
30 gram geraspte kokos
snuf zout
180 gram pindakaas zonder stukjes
120 gram honing
45 gram kokosolie
1,5 theelepel vanille-extract
Voor het glazuur
30 gram kokosolie
45 gram cacao
120 gram honing
¾ theelepel vanille-extract
Verder heb je nodig
bakvorm ca. 20 x 30 cm
bakpapier
hakmolen of foodprocessor
Zo maak je ze
- Vet de bakvorm licht in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
- Doe havermout, pinda’s, kokos, de rozijnen en het zout in de hakmolen of foodprocessor en maal dit redelijk fijn.
- Zet een pannetje op laag vuur en doe hierin de pindakaas, honing en kokosolie. Wanneer de kokosolie volledig is gesmolten, roer je alles goed door elkaar en haal je de pan weer van het vuur. Roer het vanille-extract er doorheen.
- Voeg het pindakaasmengsel bij het havermoutmengsel en maal dit totdat alles volledig is vermengd en aan elkaar plakt.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
Maak het glazuur
- Smelt de kokosolie en meng dit in een kom met de honing, het vanille-extract en de cacao totdat je een diepbruin, glanzend glazuur hebt. Verdeel dit over het havermoutmengsel in de bakvorm zodat alles bedekt is.
Laat de pinda-havermoutrepen nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder ze daarna uit de bakvorm en snijd ze in het gewenste aantal repen. Enjoy![:en]Wat is er nou lekkerder dan een tussendoortje eten dat smaakt als een ‘guilty pleasure’, maar stiekem veel gezonder is dan je denkt?
Ik maakte al eerder zelf mueslirepen met dadels, maar deze repen met pindakaas zijn net zo lekker! Ze zijn heel goed te gebruiken als snack, voor in de broodtrommel van de kinderen en je zou ze zelfs kunnen eten als ontbijt. Multifunctioneel dus! Dit recept kwam ik tegen op de site van Home Cooking Adventure en heb ik zelf iets aangepast naar mijn eigen smaak.
Dit heb je nodig
(voor ca. 20 repen)
270 gram havermout
90 gram rozijnen
115 gram ongezouten pinda’s
30 gram geraspte kokos
snuf zout
180 gram pindakaas zonder stukjes
120 gram honing
45 gram kokosolie
1,5 theelepel vanille-extract
Voor het glazuur
45 gram cacao
120 gram honing
¾ theelepel vanille-extract
Verder heb je nodig
bakvorm ca. 20 x 30 cm
bakpapier
hakmolen of foodprocessor
Zo maak je ze
- Vet de bakvorm licht in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
- Doe havermout, pinda’s, kokos, de rozijnen en het zout in de hakmolen of foodprocessor en maal dit redelijk fijn.
- Zet een pannetje op laag vuur en doe hierin de pindakaas, honing en kokosolie. Wanneer de kokosolie volledig is gesmolten, roer je alles goed door elkaar en haal je de pan weer van het vuur. Roer het vanille-extract er doorheen.
- Voeg het pindakaasmengsel bij het havermoutmengsel en maal dit totdat alles volledig is vermengd en aan elkaar plakt.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.
Maak het glazuur
- Smelt de kokosolie en meng dit in een kom met de honing, het vanille-extract en de cacao totdat je een diepbruin, glanzend glazuur hebt. Verdeel dit over het havermoutmengsel in de bakvorm zodat alles bedekt is.
Laat de pinda-havermoutrepen nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verwijder ze daarna uit de bakvorm en snijd ze in het gewenste aantal repen.
Smakelijk![:]
Geef een reactie