Courgette is echt zo’n ‘alleskunner’. In blokjes door een roerbakgerecht of pastasaus, geraspt in een cake, rauw in een salade of gevuld en gegratineerd uit de oven. Ik maak normaliter gevulde courgette met de standaard langwerpige courgette en vul deze met gehakt.
Dat is heerlijk, maar deze keer had ik de bolcourgettes en die wilde ik vullen met een tonijnmengsel. Altijd fijn als een experiment dan ook nog goed uitpakt. Ze waren heerlijk!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 bolcourgettes
75 gram basmatirijst, gekookt
1 blikje tonijn in (olijf)olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gerookt paprikapoeder
50 gram geraspte kaas
peper en zout
olijfolie
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de bodem van een ovenschaal in met de olijfolie.
- Snijd de bovenkant van de courgettes af. Hol de courgettes uit met een lepel en snijd alles wat je eruit haalt in blokjes. Plaats de courgettes in de ingevette ovenschaal en leg de kapjes met de snijkant naar beneden ernaast.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Open het blikje tonijn en schenk de olie hieruit in de pan. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje een paar minuten aan. Voeg de knoflook, het paprikapoeder, de blokjes courgette en de tomatenpuree toe en laat ook dit een minuut of twee rustig mee bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe ondertussen de tonijn in een kom en haal het uit elkaar met een vork. Vermeng dit met de rijst. Haal de pan van het vuur en doe dit mengsel bij de tonijn en rijst. Meng goed.
- Vul de bolcourgettes met het tonijnmengsel en verdeel de geraspte kaas hierover.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten tot de courgettes beetgaar zijn. Serveer met een frisse salade. Enjoy!
Geef een antwoord