Mijn favoriete ontbijt is toch echt wel yoghurt. In combinatie met homemade granola en vers (of gedroogd) fruit is het echt een feestje om de dag mee te beginnen. Maar yoghurt is ook ontzettend lekker als toetje. Naturel yoghurt met een beetje honing en rode besjes, net zoals ik het vroeger thuis kreeg na het eten. Ik was dan ook heel blij toen ik een goed gevulde box met yoghurt ontving van Stapleton. Deze heerlijk romige yoghurt vroeg om een uitdaging in de keuken, want ik wilde met deze yoghurt een echte traktatie maken.
Stapleton Yoghurt
Allereerst een beetje informatie over Stapleton. Deze yoghurt wordt sinds 1975 in het Engelse Noord-Devon in een familiebedrijf gemaakt. De melk is afkomstig van Jersey koeien die maar liefst 10 maanden per jaar buiten kunnen grazen. De yoghurt wordt op authentieke wijze gemaakt, zonder gebruik van stabilisatoren, zuurteregelaars of e-nummers en hierdoor blijft de yoghurt heerlijk romig en vol van smaak. Een bedrijf naar mijn hart!
Het recept dat ik heb gemaakt met de fruitige yoghurt van Stapleton zou je prima kunnen serveren bij een high tea of als dessert. De havermoutcups kun je invriezen dus wanneer je eens onverwacht visite krijgt, heb je binnen een half uurtje iets lekkers voor bij de koffie. Of maak dit eens als feestelijk ontbijt in het weekend. Succes gegarandeerd!
Dit heb je nodig
(voor 12 cups)
100 gram bloem
½ tl baking soda
1 tl kaneel
¼ tl zout
115 gram boter
100 gram lichtbruine basterdsuiker
25 gram kristalsuiker
1 ei
1 tl vanille-extract
130 gram havermout
Stapleton yoghurt naar keuze
Verder heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
klein borrelglaasje of potje
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm licht in.
- Meng in een kom de bloem, baking soda, kaneel en zout en zet even opzij.
- Doe de boter met beide suikers in een kom en mix dit op middelhoge stand tot de boter luchtig en lichter van kleur wordt. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix dit goed door. Doe dan het bloemmengsel in delen erbij en mix tot alles is opgenomen. Voeg als laatste de havermout toe en meng dit er goed doorheen.
- Verdeel het mengsel over de 12 holtes van de muffinvorm. Zet de vorm dan in de voorverwarmde oven en bak de havermoutcups in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de vorm uit de oven en druk het borrelglaasje of potje voorzichtig in het midden van elke havermoutcup zodat er een holte ontstaat. Laat de havermoutcups eerst even afkoelen in de vorm en verplaats ze daarna naar een taartrooster om volledig af te koelen.
- Vul de havermoutcups met de Stapleton yoghurt naar keuze en enjoy!
Geef een antwoord