Sla wraps met chili kip
Iets wat hier altijd in de koelkast staat, is een fles chilisaus. Ik kan het werkelijk overal wel bij eten en gebruik het ook vaak als smaakmaker in gerechten, dressings, marinades en in andere sauzen. Het is de perfecte basis voor zoveel verschillende dingen dat ik er echt niet meer zonder kan. Handig dus dat Inproba nu een variant op de markt heeft gebracht waarin de helft van de suiker is vervangen door stevia. Ik kreeg een fles thuisgestuurd en nam meteen de (letterlijke) proef op de som.
Om er even in te komen, hebben we de Sweet Chili Sauce met 50% minder suiker eerst getest als dipsaus bij wat Vietnamese loempia’s. Wij proefden absoluut geen verschil met de ‘normale’ versie. En in dit recept, dat ik al vaker maakte met een andere chilisaus, gebruikte ik deze ronde de nieuwe versie van Inproba. Ook hier was de smaak helemaal prima en was er niet die nasmaak te bespeuren waar stevia toch wel eens om bekend staat. Ik ga dus zeker vaker deze gezondere Sweet Chili Sauce kopen en ook absoluut vaker dit gerecht maken. Makkelijk en oh zo lekker!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
olijfolie
350 gram kippendijfilet
5-6 el Inproba Sweet Chili Sauce, 50 % minder suiker
2 kropjes mini romana sla
zwarte (of witte) sesamzaadjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
- Snijd de kippendijfilet in reepjes en verdeel deze over de ingevette ovenschaal. Voeg de chilisaus hier aan toe en schep alles goed om. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de kip in 20-25 minuten gaar.
- Haal ondertussen de blaadjes sla los van de kropjes, was ze en droog ze goed af. Leg ze op 4 borden en verdeel hier de stukjes kip over. Schep de chilisaus uit de ovenschaal over de kip en strooi als laatste de sesamzaadjes er overheen.
- Serveer op deze manier als lunchgerecht of gecombineerd met rijst of mie bij het avondeten. Enjoy!
N.B. Ik ontving deze fles chilisaus van Kroon op het Werk om te proberen. Mijn uitingen over het product zijn uiteraard volledig gebaseerd op mijn eigen mening.
Geef een antwoord