Clafoutis met blauwe bessen | Foodblogswap
Het leukste aan de Foodblogswap waar ik elke maand aan mee doe, is dat je zo’n enorme variëteit aan recepten tegenkomt op de blogs die je bezoekt. En dat geeft mij altijd een extra duwtje in de rug om iets te maken dat ik nog nooit heb gemaakt, maar wat wel al een tijdje op mijn ’to-make-lijstje’ stond. Zo kwam ik op Stephanie’s blog, Great Little Kitchen, deze klassieke kersenclafoutis tegen. En clafoutis wilde ik altijd al een keer maken. Makkelijke keuze deze ronde dus.
Nu is het de bedoeling om onze eigen twist te geven aan een recept. Met een klassiek gerecht als de clafoutis vind ik dat dan wel altijd en beetje spannend, maar ik heb het heel bescheiden gehouden. De traditionele kersen heb ik vervangen door blauwe bessen en in plaats van de room die in het originele recept stond, gebruikte ik kokosroom. Valt mee toch? Het werd in ieder geval een ontzettend lekker dessert dat heel makkelijk is om te maken, maar ook absoluut een plaatje is om op tafel te zetten!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 eieren
250 ml melk
100 ml kokosroom
1 tl vanille-extract
100 gram suiker
snuf zout
100 gram bloem
1 el maizena
250 gram blauwe bessen
Verder heb je nodig
poedersuiker
lage taartvorm van Ø 24 cm
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm licht in met boter. Verdeel de blauwe bessen over de bodem van de taartvorm.
- Doe de eieren in een ruime kom en klop ze goed los met een garde. Voeg hier de melk, kokosroom en het vanille-extract aan toe en roer goed door tot alles vermengd is.
- Voeg de suiker en een snuf zout toe en zeef de bloem en maizena boven de kom. Klop alles nu heel goed met een garde tot je een glad beslag zonder klontjes hebt.
- Schenk het beslag over de blauwe bessen in de taartvorm. Zet de clafoutis in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
- Bestrooi de clafoutis vlak voor het serveren met wat poedersuiker. Enjoy!
Geef een antwoord