Het fijnste toetje om na een barbecue te eten, is een s’more. Zeker voor kinderen! Vooral in Amerika zijn ze gek op de combinatie van knapperige koekjes, gesmolten chocolade en een geroosterde marshmallow.
Inmiddels wordt die combinatie ook steeds vaker gebruikt in veel soorten gebak. Brownies, muffins en dus ook in deze cupcakes.
Ik vond dit recept in het kookboek van Roy Fares: United States of Cakes. Wat trouwens een enorme aanrader is als je van bakken houdt. En van gebak eten natuurlijk.
Ik heb een paar dingetjes in zijn recept aangepast, waaronder de topping.
Dit heb je nodig
(voor 12 stuks)
Voor de bodem
50 gram boter, op kamertemperatuur
8 digestive biscuitjes
1 eetlepel fijne kristalsuiker
12 blokjes pure chocolade
48 mini-marshmallows
Voor de cupcakes
140 gram bloem
170 gram fijne kristalsuiker
45 gram cacao
1 theelepel vanille-extract
½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
½ theelepel zout
1 ei
125 ml melk
50 ml arachideolie
Voor de topping
12 grote marshmallows
Verder heb je nodig
papieren vormpjes
muffinvorm
Zo maak je ze
De koekjesbodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden en doe de papieren vormpjes in de muffinvorm.
- Smelt de boter in een pannetje. Doe de biscuitjes in een hak- of keukenmachine en vermaal ze zo fijn mogelijk. Meng de kruimels met de gesmolten boter en suiker in een kom.
- Verdeel het kruimelmengsel over de 12 papieren vormpjes en druk het goed aan met de achterkant van een lepel.
- Schuif de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de bodems 4 minuten.
- Haal de vorm weer uit de oven en leg in het midden van elk vormpje een blokje chocolade en vier mini-marshmellows zoals op de foto.
Het beslag voor de cupcakes:
- Meng in een ruime kom de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, baking soda en het zout goed door elkaar heen.
- Roer in een andere kom de melk, het ei, de olie en het vanille-extract door elkaar.
- Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en roer tot je een glad beslag hebt.
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar.
De topping:
- Knip de grote marshmallows in tweeën.
- Haal de bakvorm uit de oven en leg op elk cakeje twee halve marshmallows.
- Schuif ze meteen weer in de oven en laat de marshmallows in ongeveer 2 minuten smelten en lichtbruin worden aan de bovenkant.
Haal de cupcakes uit de oven en laat ze eerst 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Verplaats ze dan naar een taartrooster en laat ze hier volledig afkoelen.
Geniet!
Geef een antwoord