Croissant-krans met nutella en hazelnoten
Helemaal in het begin van Slowfoody, toen ik nog geen recepten deelde, maar alleen foto’s op Instagram plaatste, maakte ik eens een krans van pizzadeeg met Nutella. Een ontzettend simpel recept, maar met een grootst resultaat want wat was dat lekker! Ik heb het alleen nooit uitgewerkt hier op de site.
Toen ik er recentelijk achter kwam, dat 5 februari Wereld Nutella Dag is, besloot ik dat ik het tijd was om dit nog een keer te maken. Deze ronde koos ik echter voor croissantdeeg en gebruikte ik hazelnoten om een extra bite te geven aan de krans. Een gouden greep zo bleek, want hij was nu nog lekkerder dan die eerste keer. Weet je wat? Probeer het zelf eens en laat me weten wat jij ervan vond! Deal?
Dit heb je nodig
1 verpakking croissantdeeg (240 gram) voor 6 stuks
2 flinke eetlepels Nutella
handje hazelnoten, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
Verder heb je nodig
bakpapier
deegroller
kwast
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg dit op een vlakke ondergrond. Druk de perforaties in het deeg dicht met je vingers en rol het deeg dan met de roller uit tot een rechthoek. Smeer hier de Nutella over uit en houd aan de zijkanten een halve centimeter ruimte over. Strooi de fijngehakte hazelnoten over de Nutella, maar hou een eetlepel over voor de bovenkant.
- Rol nu het deeg op vanaf de lange kant, zodat je een lange rol krijgt. Snijd deze in de lengte doormidden, maar laat aan één kant het deeg aan elkaar zitten. Draai de 2 helften losjes om elkaar heen, zodat je een vlecht-effect krijgt. Leg de ‘vlecht’ als een krans op de beklede bakplaat en maak de uiteinden aan elkaar vast door ze zachtjes vast te drukken.
- Bestrijk het deeg lichtjes met het losgeklopte ei, bestrooi met de achtergehouden hazelnoten en zet de krans in de voorverwarmde oven. Bak de Nutella-krans in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat vijf minuutjes afkoelen en serveer warm. Enjoy!
[…] croissant met Nutella is al hemels, maar deze croissant-krans met Nutella en hazelnoten van Hilde is gewoon echt next-level. Makkelijk om te maken en met groots […]