Al geef ik in alle gevallen de voorkeur aan de originele pesto genovese, toch vind ik het ook heel leuk om te experimenteren. Dus toen ik nog een restje spinazie over had van een salade eerder die week, besloot ik het er op te wagen. De pijnboompitten verving ik in dit recept voor walnoten en amandelen.
Doordat ik zelf de pesto maak in een (kleine) hakmachine, heb ik eerst de noten vermalen en daarna in porties de spinazie. Heb je een keukenmachine, dan kun je alles ineens erin doen.
Dit heb je nodig
(voor een flinke pot)
200 gram rauwe spinazie, gewassen
2 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
100 gram mix van walnoten en amandelen
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
75 ml olijfolie
zout en peper
Verder heb je nodig
hakmachine of keukenmachine
Zo maak je het
- Maal de noten fijn in de hakmachine en doe ze daarna in een apart kommetje.
- Doe nu de helft van de spinazie in de machine en hak dit fijn. Voeg dan de andere helft van de spinazie en de helft van de olijfolie toe en maal ook dit fijn.
- Voeg de knoflook, Parmezaanse kaas, noten, de resterende olie en het citroensap toe en maal dit tot alles fijn is en het goed vermengd is.
- Proef de pesto en voeg dan naar smaak peper en zout toe.
- Schep de pesto in een schone (weck)pot en schenk er een dun laagje olijfolie op. Dit zorgt ervoor dat het wat langer houdbaar blijft in de koelkast.
Buon appetito!
[…] Pesto van spinazie en walnoot – Slowfoody […]