[:nl]
Bladerdeeg is iets dat ik standaard in de vriezer heb liggen. Voor de momenten dat ik aan het einde van de middag geen kook-inspiratie meer heb en dan een snel saucijzenbroodje maak met soep. Of als er spontaan visite komt en ik niets lekkers in huis heb voor bij de koffie. Dan maak je in no time een heerlijke appelflap.
Deze keer maakte ik wel iets van bladerdeeg en appel, maar niet de standaard appelflap. Ik koos voor een combinatie van bladerdeeg, groene appel, noten en geitenkaas, voegde er nog honing aan toe en maakte er dit hapje van. Nou ja hapje, je kunt dit prima eten voor de lunch of als nagerecht, maar voor de zomer is het ook absoluut een aanrader. Ik zou er dan een frisse salade bij serveren zodat je een volledige maaltijd hebt. Voor welke gelegenheid je het ook maakt, het smaakt in ieder geval hartstikke lekker!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 groene appel, bijvoorbeeld Granny Smith
4 eetlepels geitenkaas, verkruimeld
4 eetlepels walnoten, in stukjes gehakt
honing
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes bladerdeeg op met een paar centimeter tussenruimte.
- Was de appel goed en haal het klokhuis eruit. Laat de schil eraan zitten en snijd hem in dunne plakjes. Verdeel de appel over de plakjes bladerdeeg en leg ze dakpansgewijs in het midden.
- Vouw de zijkanten van het bladerdeeg om, zodat het net de appel raakt. Verdeel nu de geitenkaas en walnoten over de appel en een beetje honing.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de taartjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven en besprenkel elk met een halve eetlepel honing.
- Serveer de bladerdeegtaartjes warm. Enjoy!
[:en]
Bladerdeeg is iets dat ik standaard in de vriezer heb liggen. Voor de momenten dat ik aan het einde van de middag geen kook-inspiratie meer heb en dan een snel saucijzenbroodje maak met soep. Of als er spontaan visite komt en ik niets lekkers in huis heb voor bij de koffie. Dan maak je in no time een heerlijke appelflap.
Deze keer maakte ik wel iets van bladerdeeg en appel, maar niet de standaard appelflap. Ik kreeg voor de foodboxchallenge van StudioKOOK en Have a good ‘food’ day weer een fijne lijst ingrediënten waarvan ik er vier mocht kiezen om een lekker gerecht te maken. Ik koos voor bladerdeeg, groene appel, noten en geitenkaas, voegde er nog honing aan toe en maakte er dit hapje van. Nou ja hapje, je kunt dit prima eten voor de lunch of als nagerecht, maar voor de zomer is het ook absoluut een aanrader. Ik zou er dan een frisse salade bij serveren zodat je een volledige maaltijd hebt. Voor welke gelegenheid je het ook maakt, het smaakt in ieder geval hartstikke lekker!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 groene appel, bijvoorbeeld Granny Smith
4 eetlepels geitenkaas, verkruimeld
4 eetlepels walnoten, in stukjes gehakt
honing
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes bladerdeeg op met een paar centimeter tussenruimte.
- Was de appel goed en haal het klokhuis eruit. Laat de schil eraan zitten en snijd hem in dunne plakjes. Verdeel de appel over de plakjes bladerdeeg en leg ze dakpansgewijs in het midden.
- Vouw de zijkanten van het bladerdeeg om, zodat het net de appel raakt. Verdeel nu de geitenkaas en walnoten over de appel en een beetje honing.
- Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de taartjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar. Haal de bladerdeegtaartjes uit de oven en besprenkel elk met een halve eetlepel honing.
Serveer de bladerdeegtaartjes warm. Enjoy![:]
Geef een antwoord