Nadat ik mij recentelijk voor het eerst had gewaagd aan het maken van broodpudding en deze enorm goed geslaagd was, besloot ik een nieuwe variant te maken. Deze keer gebruikte ik ook weer een lekkere kruidenmix van Green Gypsy Spices, namelijk de Pumpkinspice.
De geur van die kruidenmix is zo hartverwarmend, dat ik er helemaal blij van word. En de combinatie met appels, rozijnen en abrikoos zorgt helemaal voor een “appeltaart-experience”. Nu heb ik behoorlijk kieskeurige mannen hier in huis, maar ze kwamen allemaal voor een tweede ronde en de schaal was schoon leeg. Dat zegt dus wel wat!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
125 ml melk
50 gram boter
75 gram rietsuiker
2 appels, zonder schil en in stukjes
handvol rozijnen
10 gedroogde abrikozen, in stukjes
1 flinke el pumpkinspice
2 eieren
5 zachte witte bolletjes
amandelschaafsel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal van 23 x 23 cm in. Zet even opzij.
- Doe 100 ml van de melk, de boter en suiker in een steelpan en zet deze op een zacht vuurtje. Wanneer de boter volledig is gesmolten en de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel even afkoelen.
- Meng de appels, rozijnen en abrikozen in een kom goed door elkaar met de pumpkinspice. Zet even opzij.
- Klop in een ruime kom de eieren los met de rest van de melk. Voeg hier het iets afgekoelde mengsel uit de pan aan toe en roer tot een egale substantie. Scheur de bolletjes in stukjes en voeg dit ook aan de kom toe. Meng het tot al het brood doorweekt is.
- Spatel als laatste het appelmengsel door het brood heen zodat het goed verdeeld is. Schep alles in de ingevette ovenschaal en verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant heen.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de broodpudding in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer meteen met een bol ijs, toef slagroom of een flinke lepel yoghurt. Enjoy!
[…] Slowfoody: Broodpudding appel pumpkinspice […]