Ik zie mezelf nog bij mijn moeder aan de keukentafel zitten. Takjes gedroogde lavendel voor me en maar rissen, alle droge bloemetjes eraf. Wij gebruikten het om thee mee te zetten. Heerlijk vond ik dat. De geur, de smaak. Die herinnering kwam weer even helemaal terug toen ik van Van Beekum Specerijen een flinke pot lavendel ontving.
Mijn eerste gedachte was dan ook om er thee van te maken, maar dat ideetje heb ik eerst in de kast gezet en ga ik later uitwerken. Nu wilde ik die mooie lavendel verwerken in een lekker baksel. En ja, ook deze keer werd het weer een blondie. Door die thee wist ik dat lavendel en citroen heel goed samengaan en dat was dan ook mijn uitgangspunt. Een zoete blondie met het zure van de citroen en het bloemachtige van de lavendel is echt een ‘match made in heaven’. Believe me!
Dit heb je nodig
(voor 16 stuks)
115 gram boter
220 gram lichtbruine basterdsuiker
3 eetlepels lemon curd (homemade of uit de supermarkt)
1 ei
60 ml citroensap
rasp van 1 citroen
1 theelepel lavendel
snuf zout
130 gram bloem
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm licht in en bekleed deze met bakpapier. Zet even opzij.
- Meng de bloem met het zout, de lavendel en citroenrasp in een kom en zet dit even opzij.
- Doe de boter en basterdsuiker in een ruime kom en mix deze samen tot het luchtig en lichter van kleur is. Voeg de lemon curd, het ei en citroensap toe en mix dit er goed doorheen. Doe de droge ingrediënten erbij en mix nog even tot het net vermengd is.
- Schep het beslag in de beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de blondies in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de blondies eerst een half uurtje in de bakvorm afkoelen. Verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen. Snijd ze daarna in 16 stukjes. Enjoy!
Geef een reactie