Ik had altijd een potje kant-en-klare cajunkruiden in de kast staan. Ze zijn namelijk in veel gerechten te gebruiken. Je kunt er gebakken krieltjes mee op smaak brengen. Meng het door paneermeel om kip mee te paneren. Of maak er met een paar eetlepels olie een spicy marinade mee voor vlees.
En uiteraard zijn cajunkruiden onmisbaar in een goede jambalaya! Ik heb wat geëxperimenteerd met de verhoudingen en ben tot de onderstaande hoeveelheden gekomen.
Dit heb je nodig
2 tl zeezout
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde tijm
1 tl gemalen komijn
2,5 tl gerookt paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
0,5 tl cayennepeper
1 tl gemalen zwarte peper
Verder nodig
Een vijzel
Zo maak je het
Doe eerst het zeezout, de oregano en tijm in de vijzel. Stamp en wrijf alles goed fijn. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng alles heel goed.
Gebruik de kruiden meteen of bewaar ze in een luchtdicht (kruiden)potje.
Geef een antwoord