In mei van dit jaar ontmoette ik Tessa in Den Haag tijdens een foodbloggerstour, georganiseerd door Anne-Marie van My Happy Kitchen. We hebben, samen met alle andere foodies, enorm genoten van al het lekkers en zij vertelde me dat ze net terug was uit Ecuador waar ze een paar jaar had gewoond. Geïntrigeerd door haar avontuur heb ik thuis meteen haar blog opgezocht en kwam ik deze heerlijk havermoutkoeken tegen.
Toen ik voor de Foodblogswap van oktober dan ook haar foodblog Patesserie toegewezen kreeg, wist ik al meteen dat ik deze koeken wilde bakken. Uiteraard met de welbekende Slowfoody-twist! Ze zijn behoorlijk vullend, dus zeer geschikt om mee te nemen als ontbijt als je haast hebt. Je kunt ze ook prima invriezen. Handig om in de vriezer te hebben voor die momenten als er onverwachts bezoek komt.
Dit heb je nodig
(voor 12 koeken)
130 gram bloem
130 gram havermout
1 el bakpoeder
1 el pumpkin spice (of kaneel)
snuf zout
100 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram gedroogde cranberry’s
50 gram sesamzaadjes
2 el vloeibare honing
85 gram gesmolten boter
2 eieren
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de bloem, havermout, bakpoeder, pumpkin spice, het zout en de basterdsuiker goed door elkaar. Roer de sesamzaadjes en cranberry’s er doorheen en voeg dan de honing, gesmolten boter en eieren toe. Meng het tot je een enigszins plakkerig deeg hebt.
- Maak met een ijstang of 2 eetlepels balletjes en leg deze per 6 tegelijk op de beklede bakplaat. Druk ze iets plat en bak de havermoutkoeken in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de koeken afkoelen op een taartrooster en bewaar ze in een goed afgesloten trommel. Enjoy!
Deze gemaakt. Ze zijn heerlijk.
Goed om te horen! 🙂