Ook in september deed ik een rondje Foodblogswap en kwam ik uit bij Pienskeuken. Zoals Pien zelf zegt, deelt ze hier ‘lekkere en meestal eenvoudige recepten die ze zonder pakjes, zakjes, geraffineerde suikers en andere meuk maakt’. Helemaal goed dus! Ik kwam al snel deze muesli chocorepen met noten tegen op haar blog en 2 rijpe bananen op mijn aanrecht gaven mij het laatste zetje om hier een Slowfoody-variant van te maken. Zo gezegd, zo gedaan dus!
Ik veranderde een paar dingetjes aan het originele recept. De rijststroop verving ik door acaciahoning, de dadels liet ik weg en in plaats daarvan voegde ik cranberry’s toe. Ik hou namelijk wel van een zure toon als tegenhanger van de zoete banaan en honing. Als laatste gebruikte ik geen cakeblik maar een brownievorm waardoor de baktijd aanzienlijk verminderde en de repen mooi plat werden. Ik vind dit een voordeel. Heb jij ze liever wat dikker dan zou ik gewoon een cakeblik gebruiken. Maar net waar je voorkeur naar uitgaat.
Dit heb je nodig
(voor ca. 12 repen)
3 (over)rijpe bananen
25 gram (acacia)honing
snufje zout
1 el cacao
10 gram geraspte kokos
90 gram havermout
75 gram gemengde noten naar smaak (ik gebruikte pecan-, cashew- en hazelnoten), grof gehakt
75 gram gedroogde cranberry’s, grof gehakt
Verder heb je nodig
brownievorm (27,5 x 17,5 cm)
bakpapier
Zo maak je ze
- Verwarm de oven over op 180 graden. Vet de brownievorm licht in en bekleed met bakpapier.
- Pel de rijpe bananen en doe ze in een ruime kom. Prak ze zo fijn mogelijk met een vork. Voeg er de honing aan toe en roer goed door elkaar.
- Voeg dan de cacao, kokos en havermout toe en roer nogmaals heel goed. Spatel de gehakte noten en cranberry’s erdoorheen en schep het mengsel in de beklede bakvorm.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en laat de repen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Laat de repen eerst een minuut of 10 in de vorm afkoelen en verplaats ze dan naar een rooster. Wanneer ze volledig zijn afgekoeld, snijd je ze in 12 stukken. Bewaar ze in een goed afgesloten bakje in de koeling. Enjoy!
Heerlijk om cranberry’s te gebruiken Hilde. Deze variant ga ik ook eens maken.
Leuk! Benieuwd wat jij ervan vindt 🙂