Vistaco’s met pico de gallo
Ook deze maand kreeg ik van Santa Maria weer een fijne box toegestuurd om mee aan de slag te gaan. Het thema voor deze ronde is ‘Vis Tex Mex’. Mijn eerste ingeving was dan ook meteen om vistaco’s te maken. Ik heb nog even getwijfeld tussen het maken van gepaneerde crispy fish, in combinatie met zachte tortilla’s, maar ben uiteindelijk toch gegaan voor zachte, ovengegaarde vis met knapperige taco’s.
De kruidenmix van Santa Maria is heel lekker, maar niet overheersend, zodat je nog steeds de heerlijke, iets zoetige kabeljauw proeft. Om dit gerecht een beetje spice te geven, besloot ik er pico de gallo bij te maken. Dit is een Mexicaanse salsa die fris en pittig tegelijk is en gewoon ontzettend lekker. Je kunt het in principe overal bij eten, maar ik vind het zelf het lekkerste bij visgerechten.
De combinatie van de kruidige vis, fris-pittige pico de gallo en daarbij de mango papaya salsa van Santa Maria maken dit gerecht echt tot een waar feestje. Elke hap was een ware smaakexplosie en ik heb echt zitten genieten. Ik raad je dan ook echt aan om die salsa erbij te serveren.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 kabeljauwfilets
1 zakje Santa Maria Fish Taco Seasoning Mix
olijfolie
1 potje Santa Maria mango papaya salsa
1 pak (12 stuks) Santa Maria taco shells
Voor de pico de gallo
1 groene paprika
1 middelgrote ui
2 trostomaten
1 potje Santa Maria green jalapeño
sap van 1 limoen
2 el verse koriander
zout en peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Vet een ovenschaal licht in en leg hier de stukken kabeljauw in. Bestrooi met de kruidenmix (zakje hoeft niet helemaal leeg, gewoon een dun laagje) en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de vis in 12-15 minuten mooi gaar worden. Leg de laatste 5 minuten de taco’s ook in de oven.
Maak de pico de gallo
- Verwijder de zaadlijsten uit de groene paprika en snijd deze in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de trostomaten in kleine stukjes. Neem 5 (of meer als je meer pit wilt) ringetjes jalapeño uit het potje en snijd ook deze in kleine stukjes. Voeg het sap van de limoen toe, samen met de fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de taco’s met babyspinazie, de pico de gallo en Santa Maria mango papaya salsa. Enjoy!
Lekker deze combi! Ik maakte ook vistaco’s met kabeljauw, die komt morgen online maar is toch weer heel anders dan die van jou. Leuk zo al die variaties!
Grappig dat we met hetzelfde hoofdingrediënt iets heel anders hebben gemaakt. Jouw recept lijkt me ook heerlijk!
Ik heb deze al op Instagram voorbij zien komen en toen ging ik al watertanden. Nu weer! Wat een heerlijke taco’s!
Nou, hop, de keuken in jij!
wow wat een geweldig recept, het klinkt me als muziek in de oren!!! 🙂
Echt een smaakbommetje dit!
Ik had hem op Instagram al voorbij zien komen! Doet me terug verlangen naar Mexico. Vooral de pico de gallo.
Die pico de gallo is ook echt heerlijk! Heb het inmiddels al drie keer gemaakt 🙂