Ze lijken op brownies, maar het zijn toch echt blondies. Heerlijke chewy blondies met een diepe smaak van karamel en een fijne bite door de cashewnoten en stukjes melkchocolade. Begin je al te watertanden? Goed zo! Want ze zijn heel makkelijk om te maken en zo de moeite waard.
Deze blondies zijn weer compleet anders dan de variant met witte chocolade of de kaneel blondies die ik eerder bakte. Doordat ik donkerbruine basterdsuiker gebruikte, hebben ze een diepbruine kleur gekregen. Wil je ze liever iets lichter dan kun je natuurlijk ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken.
Dit heb je nodig
(voor 9 of 16 stuks)
140 gram boter + extra om in te vetten
250 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
2 tl vanille-extract
snuf zout
155 gram bloem
40 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
40 gram cashewnoten, in stukjes gehakt
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm licht in met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Doe de suiker en het zout in een ruime beslagkom. Smelt de boter in een steelpannetje en schenk deze bij de suiker en het zout. Roer het door tot het goed vermengd is.
- Voeg de eieren en de vanille toe en roer tot deze volledig zijn opgenomen. Meng dan de bloem er door heen tot het net aan vermengd is en je geen bloem meer ziet. Spatel de chocolade en cashewnoten door het beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de beklede bakvorm. Bak de blondies in 20-25 minuten gaar. Test na 20 minuten met een satéprikker de gaarheid. Deze hoeft niet helemaal schoon eruit te komen, maar uiteraard ook niet vol met beslag.
- Laat de blondies eerst een kwartiertje in de bakvorm afkoelen en verplaats ze dan naar een taartrooster. Wanneer ze volledig afgekoeld zijn, snij je ze in 9 grote of 16 kleinere stukken. Bewaar ze in een goed afgesloten trommel ongeveer 5 dagen. Enjoy!
Geef een reactie