Pizza! Altijd goed. Tenminste, hier in huis wel. En hoewel ik het heerlijk vind om de bodem zelf te maken, is hier niet altijd tijd voor (of ik heb er gewoon geen zin in). Op die momenten gebruik ik met alle liefde een bodem van Tante Fanny uit de koeling van de supermarkt.
Het is precies de hoeveelheid die ik nodig heb, al fijn uitgerold en ook nog eens op bakpapier. Wat wil je nog meer? Nou, soms wil ik wel eens wat anders dan een standaard plaatpizza en dan maak ik een pizza pie. Het idee kreeg ik toen ik weer eens cinnamon rolls maakte en het pakte ook nog eens heel erg goed uit. Tijd om mijn recept met jullie te delen dus!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
1 rol pizzadeeg van Tante Fanny
Voor de saus
1 blikje tomatenpuree
1 tl oregano
1 tl knoflookpoeder
1 tl basilicum
zout en peper
Voor de vulling
4 plakjes salami
4 plakjes ham
75 gram geraspte mozzarella
75 gram geraspte cheddar
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm van 20 cm in. Bekleed de vorm dan met bakpapier en zet even opzij. Meng de mozzarella en cheddar en zet ook opzij.
- Meng de tomatenpuree met de oregano, basilicum en het knoflookpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol het deeg uit op een snijplank en verdeel de saus er over. Houd aan alle randen 2 centimeter over waar geen saus op komt. Leg de plakjes ham naast elkaar aan de lange onderkant. Overlap een stukje met de plakjes salami (zie foto). Verdeel de helft van het kaasmengsel over de plakjes vlees.
- Rol het deeg nu voorzichtig op. Doe dit stukje bij beetje, zodat de vulling niet aan alle kanten eruit komt. Snijd de rol met een scherp mes in plakken van ongeveer 3 cm breed.
- Pak de springvorm erbij en verdeel de rolletjes over de bodem. Doe ook dit voorzichtig, want de rolletjes zijn niet heel stevig. Begin in het midden van de springvorm en leg de rolletjes losjes tegen elkaar aan, zodat het deeg wel aan alle kanten goed gaar kan worden.
- Verdeel de rest van het kaasmengsel over de bovenkant en zet de springvorm in de voorverwarmde oven. Bak de pizza pie in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met deze salade. Enjoy!
Geef een antwoord