De eerste keer dat ik blondies maakte, was ik nog volledig onder de veronderstelling dat een blondie niets anders was dan een brownie met witte chocolade. Maar niets is minder waar!
Want al lijkt een blondie in consistentie en structuur heel erg op een brownie, er hoeft niet per se chocolade in te zitten. De basisingrediënten van een blondie zijn hetzelfde, maar de smaak bepaal je dus helemaal zelf. En dat biedt mooie perspectieven!
Terwijl ik besloot dit recept te gaan maken, was de temperatuur buiten dik onder nul en liep ik op dikke pantoffels door het huis. Eén van mijn allerlievelingssmaken in de winter is kaneel en dat heb ik voor deze blondies dus gebruikt. En dat bleek een gouden greep! Een zachte chewy blondie, doordrongen met de smaak van speculaaskruiden, bedekt met een knapperig laagje suiker en kaneel. Klinkt goed? Snel maken dan!
Dit heb je nodig
(voor 16 stuks)
120 gram ongezouten boter, gesmolten
180 gram lichtbruine basterdsuiker
snufje zout
1 tl vanille-extract
1 ei, losgeklopt
130 gram bloem
1 theelepel speculaaskruiden
Voor het toplaagje
4 theelepels kristalsuiker
1 theelepel kaneel
Zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm lichtjes in en bedek de bodem en zijkanten met bakpapier.
- Meng in een ruime kom de gesmolten boter met de basterdsuiker en een snuf zout. Voeg het vanille-extract en het losgeklopte ei toe en roer goed tot je een egale massa hebt.
- Voeg bloem en speculaaskruiden toe en roer nogmaals heel goed totdat alles vermengd is.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de beklede bakvorm en strijk met een spatel de bovenkant glad. Meng voor het toplaagje de suiker en kaneel in een bakje. Strooi dit gelijkmatig over de bovenkant van het beslag, zodat alles bedekt is.
- Schuif de bakvorm in de oven en bak de blondies in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden te prikken. Wanneer deze schoon er uit komt, zijn de blondies klaar.
- Laat de blondies eerst 10 minuten in de bakvorm afkoelen en verplaats ze dan naar een taartrooster. Wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je ze in 16 stukken snijden. Enjoy!
Geef een reactie