Honey garlic chicken, oftewel sappige kippenbouten met honing, sojasaus en knoflook. Heel veel woorden kan en wil ik aan dit gerecht niet vuil maken, want je moet het eigenlijk gewoon proeven.
Toen ik voor het eerst de kip op deze manier klaarmaakte, had ik nog geen slowcooker en grilde ik ze gewoon in de oven. Ook toen werden ze ontzettend lekker. Het grote voordeel van die slowcooker is echter, dat het vlees nog veel meer doordrongen raakt van de heerlijke smaken en onvoorstelbaar sappig wordt. En het is ook nog eens een gerecht dat prima te combineren is met allerlei bijgerechten. Wij eten het graag met mie en geroerbakte groente, maar bak er wat frietjes bij en dat werkt net zo goed! Dus kies zelf je favoriete bijgerecht en maak deze kip. Echt hoor!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
4 kippenbouten met vel
125 ml sojasaus
125 ml ketchup
80 ml honing
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde basilicum
Zo maak je het
- Meng sojasaus, ketchup en honing goed door elkaar. Pers de teentjes knoflook uit en voeg deze, samen met de basilicum toe. Roer de marinade dan nogmaals door zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
- Leg de kippenbouten op de bodem van de slowcookerpan. Verdeel de marinade over de kip zodat alle zijden voorzien zijn van een laagje. Zet de slowcooker op de laagste stand voor 6 uur.
- Wanneer de slowcooker klaar is, schuif de kippenbouten dan nog een minuut of 10 onder de grill of leg ze op een hete barbecue om een knapperig velletje te krijgen.
- Serveer de kip met gebakken rijst en tafelzuur. Of combineer het met vers gebakken Turks brood en salade. Of frietjes. Of… Enjoy!
Dit ga ik volgende week maken, lijkt mij heerlijk maar dan met 4 tenen knoflook en verse gember.
Ketjap of sojasaus? Zoet of zout?
Hi Pamela,
Zoals in het recept staat: sojasaus 🙂
Groetjes
Hilde