In februari mocht ik van Sara’s blog een recept kiezen. Sara is vegan en wil met haar recepten op ‘Roots & Foods’ laten zien dat het helemaal niet lastig hoeft te zijn om heel lekker te koken met louter plantaardige ingrediënten. Haar Chileense roots vind je terug in de heerlijke gerechten, die ze stuk voor stuk probeert te ‘veganiseren’. Een leuke uitdaging!
Voor het eerst koos ik een recept waar geen pan of oven aan te pas kwam, namelijk haar energy balls. Toen ik alles klaar wilde zetten, kwam ik er achter dat mijn jongens de pot pindakaas bijna leeg hadden gemaakt, maar gelukkig had ik nog een speciaal potje in de kast staan. Ik gebruikte de Maple Kokos van Mister Kitchen’s. En omdat ahornsiroop nou eenmaal heel goed samen gaat met pecannoten, heb ik daar ook een handje van toegevoegd. Deze energy balls zijn heerlijk om als tussendoortje te eten of mee te nemen voor onderweg.
Dit heb je nodig
(voor 10-12 stuks)
100 gram havermout
125 gram kokos maple pindakaas (Mister Kitchen’s)
50 gram lijnzaad
100 ml ahornsiroop
handje pecannoten, fijngehakt
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
snufje zout
Zo maak je ze
- Doe alle ingrediënten in een ruime kom en roer ze door elkaar met een houten lepel tot alles goed vermengd is. Dek het mengsel af en zet het minimaal een half uur in de koeling.
- Haal het mengsel uit de koelkast en draai er 10-12 balletjes van. Bewaar de maple-pindakaasballetjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Enjoy!
Zo lekker, van die balletjes! Met zo’n pindakaasje zal het zeker smaken.
Ik had nog nooit zoiets gemaakt, maar heb nu de smaak te pakken!