Wij zijn hier in huis behoorlijk verzot op pasta. En dan bedoel ik uiteraard niet de traditionele Hollandse macaroni met hamblokjes en kruiden uit een zakje. Nee, ik doe mijn mannen het grootste plezier door ze een bord pasta voor te zetten met een heerlijke saus. Zo zijn ze helemaal gek op deze pastasaus met pancetta, die ik dan ook regelmatig maak. Deze ronde wilde ik heel graag een smakelijke pasta al ragù maken.
Uiteraard is deze saus net zo makkelijk op het fornuis te maken, maar ik vind dat zo’n gerecht nog beter tot zijn recht komt wanneer het in de slowcooker is bereid. Alle smaken trekken in het vlees en de saus en geven het gerecht net dat beetje extra. Het feit dat je er geen omkijken naar hebt, is ook een grote plus.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
300 gram rundergehakt
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
2 wortels, in kleine blokjes
1 prei, in halve ringetjes
1 rode paprika, in kleine blokjes
2 geroosterde paprika’s (uit een pot), in stukjes
1 pakje (500 gram) gezeefde tomaat
1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
1 tl tijm
2 el balsamicoazijn
1 tl suiker
300 gram pasta naar keuze
Zo maak je het (in de slowcooker)
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de gezeefde tomaat, tomatenblokjes en alle groente in de pan van je slowcooker. Voeg hier het gerulde gehakt en de tijm aan toe en meng alles goed.
- Zet de slowcooker 4 uur op high of 6 uur op low. Voeg in het laatste half uur de balsamicoazijn en suiker toe.
- Kook de pasta beetgaar en serveer direct met een flinke schep van de ragù en wat versgeraspte Parmezaan. Enjoy!
Bereiding op het fornuis
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje tot het glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
- Voeg prei, paprika, wortel en bleekselderij toe en bak deze groenten 10 minuten mee. Voeg daarna de geroosterde paprika’s, gezeefde tomaat en tomatenblokje toe en roer alles goed door. Doe de tijm erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nu op laag vuur 20 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste 5 minuten de balsamicoazijn en suiker toe aan de saus en roer dit goed door. Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe. Serveer de pasta met een flinke lepel van de saus en versgeraspte Parmezaan. Enjoy!
[…] krijgen die niet vaak op het menu staan. Ik heb niet zo heel veel aan het originele recept (dat je hier vind) verandert behalve een paar ingrediënten (zoals de suiker) weggelaten. Je kan dit gerecht ook […]