Ik weet niet of je die kilo-emmers stracciatella yoghurt kent die je o.a. bij Lidl kunt kopen? Daar is mijn vriend nou echt helemaal gek op. Ik vind het zelf ook lekker hoor, begrijp me niet verkeerd, maar hij is naar mijn mening toch wel wat te zoet. Desalniettemin vond ik het wel een enorm leuk idee om die yoghurt zelf te maken, maar dan in de ijsvariant. Ik had namelijk ook net een nieuwe ijsmachine aangeschaft die nodig getest moest worden. Zo gezegd, zo gedaan.
Heel bewust heb ik in dit recept geen slagroom gebruikt, zodat het echt een licht(er) ijsje zou worden. En dat heeft enorm goed uitgepakt. Door Griekse yoghurt te gebruiken, die een stuk dikker is dan ‘gewone’ yoghurt, heb je de slagroom ook helemaal niet nodig. Het is romig en fris tegelijk en absoluut niet zo zoet als die yoghurt uit de supermarkt die ik eerder noemde.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
500 gram Griekse yoghurt
2 tl vanille-extract
100 gram witte basterdsuiker
100 gram pure chocolade, fijngehakt
Verder heb je nodig
ijsmachine
Zo maak je het
- Doe de yoghurt in een kom en roer hem even los met het vanille-extract. Voeg daarna de suiker toe en roer dit heel goed door de yoghurt heen.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en laat hem draaien. Zo gauw er ijsvorming optreedt, voeg je de fijngehakte chocolade toe. Laat de machine verder draaien tot het de juiste consistentie heeft.
- Serveer het ijs direct (met een beetje chocoladesaus of -schaafsel) of schep het in een diepvriesbestendige bak om het te bewaren voor een later tijdstip. Enjoy!
Lieve ijsmakers. Dit is wat ik even kwijt wil. Ik vind het leuk om gezond ijs vind. Toch kan het iets gezonder. Ik gebruik nl. Rietsuiker. Dit doe ik omdat rietsuiker minder schadelijk is voor het lichaam. Het breekt sneller af.
Hi Gerda,
Heel goed dat je rietsuiker gebruikt! Ik gebruik ook wel eens alternatieven. Ik laat dan ook iedereen zelf beslissen welke zoetstof ze kiezen wanneer ze een recept van mij maken.
Groetjes,
Hilde