Net als in de afgelopen maanden mocht ik ook in juni weer een nieuwe foodblog raadplegen voor de foodblogswap. Deze maand werd het blog van Mariska, a.k.a. Flying Foodie aan mij toegewezen. Heel toevallig heb ik haar vorige maand voor het eerst in real life ontmoet tijdens mijn foodbloggerstour door Den Haag. Mariska is een ontzettend spontane, lieve meid met een grote liefde voor eten en reizen. Prima combi!
Toen ik door haar recepten bladerde, kon ik in eerste instantie helemaal niet kiezen. Totdat ik dit recept tegenkwam, een calzone gemaakt van Flammkuchen-deeg. Een makkelijk snel recept, geschikt voor het hele gezin. Ik verving het kipgehakt door rund en de aubergine door courgette, want dat had ik nog in mijn koelkast liggen. Oh ja, en maak dit ook vooral voor je kinderen, want die van mij hebben er alle drie enorm van gesmuld!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
2 rollen Flammkuchen-deeg van Tante Fanny (uit de koeling van de supermarkt)
4 grote plakken kaas
250 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 courgette, in blokjes
2 wortels, fijn geraspt
1 blik tomatenblokjes
1 tl oregano
zout en peper
1-2 el melk
1 el sesamzaadjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit en snijd beide lappen deeg in tweeën zodat je vier vierkanten krijgt. Leg op elk vierkant een plak kaas. Zet even opzij.
- Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan op middelhoog vuur en rul hierin het gehakt gaar en bruin. Voeg de knoflook toe en fruit dit even mee. Doe dan de blokjes courgette en geraspte wortel erbij en bak ook dit een paar minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het rustig doorkoken totdat het mengsel wat dikker is geworden. Voeg dan de oregano toe en laat nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Zo gauw het mengsel dik genoeg is, verdeel je het over de vier plakken deeg. Vouw één hoek naar de andere toe en maak de randen dicht. Prik met een vork een paar gaatjes aan de bovenkant zodat de hete lucht naar buiten kan. Bestrijk de calzones met een beetje melk en strooi er sesamzaadjes overheen.
- Bak de calzones in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Enjoy!
Geef een reactie