Bananen-sushi | Foodblogswap
Eind april dus tijd om mijn recept voor de Foodblogswap online te zetten. Ik ben deze keer heel laat, maar dat komt door de vele verjaardagen en feestelijkheden die wij altijd hebben in deze maand. Voor de derde keer alweer mocht ik iets kiezen van Lianne’s blog. Na haar appelmoescake en de pesto-roosjes met salami besloot ik nu voor een iets makkelijker recept te gaan, mede door al die drukte. Het werd bananen-sushi, want dat klonk alleen al leuk.
Lianne maakte haar variant met wraps en pindakaas. Ik gaf hier een Slowfoody-draai aan door zelf pannenkoeken te bakken en de pindakaas te vervangen door hazelnootpasta, aardbeienjam en lemon curd. Ik maakte dus niet één soort ‘sushi’, maar drie. Voor ieder wat wils zeg maar. Echt een hele leuke manier om eens een ander nagerecht of tussendoortje op tafel te zetten. En zoals ‘De Zoetekauw’ zelf ook al aangeeft, is dit ook een erg leuke traktatie voor kinderen.
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
Voor de pannenkoeken
125 gram bloem
snufje zout
250 ml melk
1 ei
Voor de ‘sushi’
hazelnootpasta
lemon curd
aardbeienjam (zonder stukjes)
4 bananen
Zo maak je het
Maak eerst de pannenkoeken
- Maak het pannenkoekenbeslag door de bloem en het zout te mengen. Roer dan met een garde de melk erdoorheen tot je geen klontjes meer hebt. Klop dan het ei er goed doorheen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en schenk hierin een volle beslaglepel. Wacht tot de bovenkant helemaal gestold is en keer de pannenkoek dan om. Bak de andere kant nog een minuut of 2 en leg de pannenkoek dan op een bord. Ga zo door tot je 4 pannenkoeken hebt. Laat ze even afkoelen op het bord voordat je verder gaat met het maken van de sushi.
Maak de sushi
- Neem een afgekoelde pannenkoek en besmeer deze met 1 à 2 eetlepels hazelnootpasta. Leg er een gepelde banaan in zijn geheel op en wikkel deze zo strak mogelijk in de pannenkoek.
- Neem nog een pannenkoek en smeer hier een flinke eetlepel lemon curd op. Wikkel ook in deze pannenkoek een banaan en rol weer zo strak mogelijk op.
- Besmeer de derde pannenkoek met aardbeienjam en herhaal het verhaal met de banaan. De vierde pannenkoek mag je naar hartenlust besmeren. Bijvoorbeeld met pindakaas, abrikozenjam, appelstroop, wat jij het lekkerst vindt!
- Leg de vier ‘sushirollen’ op een bord en zet ze een kwartiertje in de koelkast om op te stijven. Verplaats ze daarna naar een snijplank en snijd er gelijke plakjes van. Leg deze op een mooi bord en serveer deze op het midden van de tafel zodat iedereen zijn eigen favorieten kan kiezen. Je kunt ze eventueel nog bestrooien met poedersuiker. Enjoy!
Geef een reactie