Sorry, weer een recept voor homemade fudge. Zoals ik al bij mijn recept voor fudge met witte chocolade, cranberry’s en pistachenoten schreef, had ik met één blikje gecondenseerde melk twee smaken gemaakt. Dus hier is dan ook meteen mijn tweede creatie, die toch wel heel anders geworden is.
Als basis heb ik een mix van pure en melkchocolade genomen, omdat ik dat zelf een fijnere smaak vind geven. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om alleen pure chocolade te nemen. De toevoeging van de mandarijnrasp geeft het echt een winters accent en een frisheid, die ontzettend mooi contrasteert met de diepe chocoladesmaak en de knapperige amandelen.
Dit heb je nodig
(voor 20 stuks)
200 gram (half blikje) gecondenseerde melk
150 gram pure chocolade
100 gram melkchocolade
1 el boter
rasp van 1 middelgrote mandarijn
50 gram amandelen
1 el amandelschaafsel
Zo maak je het
- Vet een kleine ovenschaal of een bakje van ca. 20 x 13 cm licht in met neutrale olie en bekleed met bakpapier.
- Doe de gecondenseerde melk, de mandarijnenrasp en de boter in een steelpan met een dikke bodem en verwarm dit op laag vuur. Voeg beide soorten chocolade in kleine gedeeltes toe en wacht tussendoor telkens tot de chocolade helemaal gesmolten is. Je zult merken dat het mengsel steeds dikker wordt. Zo gauw alle chocolade is gesmolten en vermengd, haal je de pan van het vuur.
- Meng het grootste deel van de amandelen door het mengsel en hou een stuk of 8 achter om de bovenkant te versieren.
- Schep het fudge-mengsel in de beklede ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Druk de achtergehouden amandelen in de bovenkant en strooi het amandelschaafsel er overheen. Druk zachtjes aan.
- Laat de fudge op kamertemperatuur in ongeveer 4 uur opstijven. Snijd het daarna in 20 blokjes. Wil je rechte blokjes, snijd dan eerst de zijkanten er af.
- In een goed afgesloten bakje kun je het zeker 1,5 week bewaren. Enjoy!
Geef een reactie