Hotspots in Den Haag 2.0
Mijn allereerste Foodbloggerstour ooit was die van Anne-Marie van My Happy Kitchen en Marjolein van Foodies Have Arrived. Ik kwam als foodblogger net om de hoek kijken en vond het zo ontzettend tof dat ik mee mocht met zo’n tour. Ook dit jaar organiseerden deze lieve meiden een ‘rondje Den Haag’ en ik mocht me weer gelukkig prijzen dat ik mee mocht. Ik moet zeggen dat ze zichzelf echt overtroffen hebben, want wat heb ik genoten! Wijn, vlees, chocolade, roockworst en nog zoveel meer. Ik neem je mee naar alle hotspots die ik tijdens die heerlijke dag heb bezocht.
Anne&Max
Op het Kerkplein vind je ‘jouw huiskamer in de stad’, oftewel Anne&Max. Een heerlijke plek om te genieten van een lekker ontbijt, een gezonde lunch, High Tea of High Wine of gewoon een kop koffie of thee met huisgemaakte taart. Wij kregen een proeverij van allerlei heerlijkheden en ik kan je alles aanraden! Dikke tip trouwens ook om lekker heen te gaan als je wilt werken of studeren, want je zit er prima en er is gratis wifi.
Waar? Kerkplein 4
DOK
Binnenkomen bij DOK is voor mij als een kind dat een snoepwinkel binnenloopt. Ik weet niet waar ik beginnen moet met kijken en wil overal tegelijk heen lopen. De mooiste pannen, serviezen, keukenaccessoires en nog zoveel meer. Mijn favoriete afdeling in elke kookwinkel is toch echt die met de bakbenodigdheden en ook die is bij DOK behoorlijk uitgebreid. Echt een aanrader voor de keukenprins of -prinses dus!
Waar? Passage 19
Hotel Indigo
Mocht je een weekendje Den Haag overwegen en een bijzondere slaapplaats zoeken, dan is Hotel Indigo echt wel dé aanrader! Dit voormalige bankgebouw is zo stijlvol gerenoveerd met behoud van de authentieke details. Zo bekeken wij een kamer waar de minibar in een ‘kluis’ verwerkt is. In de kelder is de oude bankkluis nog te vinden en hier kun je ook genieten van een heerlijk hapje en drankje in de Gold Bar. Echt heel erg tof!
Waar? Noordeinde 33
Restaurant Tapisco
Als groot liefhebber van tapas werd ik heel blij toen we bij restaurant Tapisco aankwamen. Sterrenchef Marcel van der Kleijn opende dit jaar zijn vierde restaurant (naast Calla’s, Oogst en BIT) waar Spaanse tapas en Portugese petiscos worden geserveerd. Wij proefden onder andere een zarzuela, oftewel een soep van schaaldieren met een poeder van gedroogde olijven. Goddelijk! Ik wil hier zeker terugkomen voor de complete beleving.
Waar? Kneuterdijk 11
De Bonte Koe
In een voormalige vleeschhouwerij vind je chocolaterie De Bonte Koe. Dit van oorsprong Schiedamse bedrijf heeft nu dus ook een vestiging in Den Haag en om de historie van het pand in ere te houden, is onder andere de vleestoonbank bewaard gebleven en hangen er ‘hammen’ van chocolade. Je kunt hier terecht voor de heerlijkste soorten chocolade zoals repen met smaken als Haagse hopjes en gin. Dikke tip voor chocoholics dus!
Waar? Korte Poten 57
Betjeman & Barton
Het walhalla voor theeliefhebbers moet toch wel Betjeman & Barton zijn! Ze verkopen hier rond de 200 verschillende soorten thee en werkelijk alles wat je nodig hebt om die te zetten en op te drinken. Ook kun je hier heel goed terecht voor al je vragen, want theesommelier Jessica kan ze allemaal beantwoorden.
Waar? Denneweg 25c
De Vleesch Lobby
Als je, net als ik, regelmatig een dag geen vlees eet (of zelfs helemaal geen vlees) dan is restaurant De Vleesch Lobby een dikke tip! En helemaal als je al fan bent van de producten van De Vegetarische Slager, want die kun je hier dus eten. Wij mochten de Roockworst en Naked Chickburger proeven en we hebben gesmuld. En geloof me, hier kun je ook met de meest overtuigde vleeseter heen. Beloofd!
Waar? Hooikade 4
Restaurant & Wijnbar Glaswerk
Last, but definitely not least in dit lijstje: restaurant & wijnbar Glaswerk. Een pareltje van een restaurant in een oud fabriekspand aan een klein haventje. Toen wij er waren, was het nog best lekker weer dus ik kan me al voorstellen hoe heerlijk het moet zijn om hier te zitten in hartje zomer. Chef Bas Hoog creëert echt de meest bijzondere gerechten met verse ingrediënten, maar juist ook met ingrediënten die overblijven aan het einde van de dag.
Waar? Fokkerkade 14
En dan wil ik ook nog even iemand noemen met wie ik zo’n tof gesprek heb gehad bij Glaswerk. Gertjan hielp mee om ons met een sloep te vervoeren naar het restaurant en we kwamen in gesprek over zijn eigen onderneming: Eén Tree Drie. Hij maakt bedrukkingen voor schooltrappen met bijvoorbeeld rekentafels, het metriek stelsel of rekenkundige formules. Die bedrukking fleurt niet alleen de saaie betonnen trappen enorm op, maar het is ook nog eens ontzettend leerzaam. En alle credits voor de toffe naam gingen volgens hem naar zijn vrouw, zo lief gezegd!
Wat ontzettend leuk van die traptredes! Fijn verslag heb je ervan gemaakt!
Thanks! Ja die traptreden vind ik echt geweldig!
Super leuk artikel Hilde!! En fijn dat je er dit jaar weer opnieuw bij was. Tot volgend jaar 😉
Ik vond het ook zo leuk om er weer bij te zijn! Heerlijke dag 🙂