Pumpkin Spice pecannoten | Foodblogswap
Ik mocht deze maand voor de Foodblogswap een recept uitkiezen van Simone’s blog Fit en puur. Naast veel gezonde recepten deelt zij hier ook reviews en kun je bij haar terecht voor professioneel voedingsadvies. Ik was een beetje zoekende naar een recept dat past bij mijn blog wat toch wel draait om comfortfood. Niet dat ik alleen maar hele ongezonde recepten deel, maar toch. Toen ik haar salted caramel pecans tegenkwam, wist ik dat ik hier wel wat mee kon.
Nu het pompoenseizoen is aangebroken en ik een verse batch pumpkin spice cupcakes had gebakken, wilde ik ook de pecans een speciale twist geven. Het werden bij mij dan ook geen salted caramel, maar pumpkin spice pecannoten. Niet alleen heerlijk als topping op een cupcake of als extraatje door de yoghurt maar zo uit de hand eten ze ook heerlijk weg. En groot voordeel, in 10 minuten zijn ze afgekoeld en klaar om te gebruiken. Yay!
Dit heb je nodig
(voor 100 gram)
100 gram pecannoten
2 el ahornsiroop
1 tl pumpkin spice
Verder heb je nodig
bakpapier
Zo maak je het
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en hak de pecannoten grof. Zet een bord klaar en leg hier een vel bakpapier op.
- Rooster de pecannoten even tot ze beginnen te geuren. Voeg dan meteen de ahornsiroop toe en laat dit sudderen tot alle noten bedekt zijn met een laagje siroop. Strooi de pumpkin spice over de noten en roer even goed door.
- Schud de noten op het bakpapier en laat afkoelen. Hak ze eventueel nog fijner als je ze als garnering gebruikt.
- Wanneer je de pumpkin spice pecans niet meteen gebruikt, kun je ze in het (dichtgevouwen) bakpapier een paar dagen knapperig houden. Enjoy!
Geef een reactie