Wij halen niet heel vaak eten bij de Chinees, maar als we het doen dan halen we vaak een maandmenu. Vaak zit hier dan kip in zoetzure saus bij en dat vinden wij hier in huis allemaal erg lekker. Dus wat denk ik dan? Dat moet ik toch zelf ook wel kunnen maken?
Voor dit recept gebruikte ik geen verse gember, maar gembersiroop. Dat zorgt ook meteen voor het zoet de zoetzure saus. Limoensap zorgt voor het zure element en de chilisaus voeg ik toe om het geheel iets meer ‘edge’ te geven. Wij vonden mijn variant echt heerlijk dus die zal zeker vaker besteld worden door mijn heren. En groot bijkomend voordeel: het staat in 10 minuten op tafel!
Tip: Snijd de wortel en paprika in even grote plakjes/reepjes. Dan garen ze gelijkmatig en het lijkt ook nog eens heel mooi als alles dezelfde grootte heeft. Het oog wil immers ook wat!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
400 gram kipfilet, in reepjes
3 wortels, in dunne schuine plakjes
½ rode paprika, in reepjes
½ groene paprika, in reepjes
½ gele paprika, in reepjes
4 eetlepels gembersiroop
4 eetlepels limoensap
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel maizena
3 bosuitjes, in schuine ringetjes
handvol cashewnoten
Zo maak je het
- Verwarm 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar. Voeg de wortel en paprika toe en roerbak deze een paar minuten mee.
- Meng in een kommetje gembersiroop, limoensap, chilisaus en sojasaus. Voeg dit mengsel toe aan de kip en groentes in de pan en laat dit nog 3 minuten meebakken.
- Roer in een kommetje 2 eetlepels water door de maizena tot het een glad papje is geworden. Voeg dit papje toe aan de pan terwijl je blijft roeren. Je zult zien dat de saus nu gaat indikken. Wordt het te dik, voeg dan een beetje water toe tot het de gewenste dikte heeft.
- Serveer de kip met rijst of mie en garneer vlak voor het serveren met de bosuitjes en cashewnoten. Enjoy!
[…] bekend gerecht op de menukaart van de Chinees. Ook Hilde van Slowfoody.nl bestelt dit gerecht wel eens in een maandmenu. Met deze eigen versie verwacht ik dat ze voortaan […]