Als je eenmaal een goede blondie hebt geproefd dan smaakt het letterlijk en figuurlijk naar meer. Tenminste, dat was bij mij het geval. Zo begon ik ooit met het maken van witte chocolade blondies en probeer ik nu steeds nieuwe variaties te bedenken.
Waarom? De basis is heerlijk simpel en je kunt er eindeloos op variëren. Voordat ik tot onderstaand recept kwam, probeerde ik een variant met verse frambozen. Hierdoor werden de blondies veel te zompig. En doordat ik alleen maar ei als rijsmiddel had gebruikt, werd het een heel compacte blondie en smaakte het teveel naar boter. Mijn vriend vond ze heerlijk, ik ging opnieuw de keuken in. Met succes, want deze blondies zijn echt verrukkelijk! De zoete stukjes witte chocolade, de zurige aardbeien en een bite van de nootjes. Yum!
Dit heb je nodig
(voor 9 grote of 16 kleine)
170 gram boter, gesmolten
300 gram suiker
½ tl zout
1 ei + 1 eidooier
2 tl vanille-extract
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
25 gram gepelde pistachenoten, in stukjes gehakt
50 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
20 gram gevriesdroogde aardbeien, in stukjes gehakt
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm licht in en bekleed de bodem en twee zijkanten met een stuk bakpapier. Laat het bakpapier een beetje overhangen aan de zijkanten, zodat je de blondies straks makkelijker uit de vorm haalt.
- Meng in een kom de bloem en het bakpoeder kort door elkaar.
- Meng in een andere kom de gesmolten boter, suiker en zout goed door elkaar. Voeg het ei, de dooier en vanille-extract toe en meng nogmaals goed. Doe de bloem bij dit mengsel en roer tot het net aan vermengd is.
- Spatel nu de stukjes pistachenoot, chocolade en aardbei door het beslag tot het goed verdeeld is. Doe het beslag in de beklede bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Bak de blondies in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Haal de vorm uit de oven en laat de blondies eerst een kwartiertje in de vorm zitten. Verplaats ze dan naar een taartrooster om volledig af te koelen.
- Snijd de blondies in 9 grote of 16 kleinere stukken. Enjoy!
Judith | myfoodblog.nl zegt
Blondies staan nog altijd op mijn lijstje om nog te maken. Deze variant met pistachenoten en aardbeien klinkt heerlijk!
Hilde zegt
Deze zijn ook echt een aanrader, al zeg ik het zelf 😉