Mueslirepen | Cacao, pinda, kokos | Foodblogswap
Op het allerlaatste nippertje dook ik voor de Foodblogswap van januari de keuken in. Ik had begin deze maand grootse plannen om heel vroeg te beginnen en op tijd alles uit te werken, maar helaas gooide meerdere dingen roet in het eten. Onder andere een fulltime baan met 3 jongens die thuis naar school gaan, is iets waardoor mijn tijd meer dan volledig in beslag genomen werd. Ik wilde eerst Pien’s ‘appel-loempia’s‘ maken. Het filodeeg ligt dan ook netjes in de vriezer, maar het lukte me niet om de tijd hiervoor te vinden. Ga ik zeker op een later moment alsnog doen! Deze mueslirepen leken me ook heerlijk en waren een stuk makkelijker om tussen de bedrijven door te bakken. Zo gezegd, zo gedaan!
Gezond tussendoortje
Nu ik grotendeels thuiswerk, merk ik dat ik niet meer ben gaan eten, maar juist vaak vergeet om zelf iets te pakken. Vooral de tussendoortjes schieten er vaak bij in. Dat klinkt misschien niet zo erg, maar om van de lunch naar het avondeten door te kunnen gaan, is het wel handig om iets voedzaams tot je te nemen. En dan komen mueslirepen als deze echt als geroepen! Ze zijn vullend, maar niet te zwaar. Ze bevatten alleen natuurlijke suikers en door de toevoeging van pinda’s en cranberry’s hebben ze een bite en meteen iets fris. Klinkt goed? Zijn ze ook!
Kind kan de was doen
Het fijne aan dit recept is dat je alle ingrediënten alleen maar hoeft te mengen en je het daarna alleen nog maar hoeft te bakken. Geen moeilijk gedoe, een kind kan de was doen. Het originele recept van Pien bevat lijnzaad, rozijnen en kaneel. Die heb ik alle drie weggelaten en hiervoor in de plaats voegde ik fijngehakte pinda’s en cranberry’s toe. Ook deed ik er een snufje zout bij, zodat alle smaken wat werden opgehaald. Dit is trouwens wat ik in alle zoete recepten doe; een klein beetje zout haalt de smaak echt op. Probeer maar eens!

Mueslirepen | Cacao, pinda, kokos
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 1 tl vanille-extract
- 90 gram havermout
- 40 gram geraspte kokos
- 30 gram gezouten pinda's (fijngehakt)
- 50 gram cranberry's (gedroogd)
- klein snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en bekleed de bodem en zijkanten van een cakevorm met bakpapier.
- Prak de bananen in een kom met een vork tot ze zo vloeibaar mogelijk zijn. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en voeg hier dan de banaan aan toe. Meng met een spatel/lepel tot je een egale massa hebt die goed aan elkaar plakt.
- Schep het mengsel in de beklede bakvorm en maak de bovenkant glad met een lepel. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak in 20-25 minuten gaar.
- Laat goed afkoelen en snijd dan in ca. 15 repen. Bewaar de mueslirepen goed verpakt in de koelkast. Enjoy!
Geef een antwoord