
Pasen – hoe dek jij de tafel?
Er zijn een paar feestdagen waarop wij Nederlanders meestal flink uitpakken. Dat is tijdens de Kerst, met Moeder- en/of Vaderdag en uiteraard ook met Pasen. We zorgen voor een uitgebreid ontbijt of een brunch met alles erop en eraan. En wanneer je je flink hebt staan uitsloven in de keuken, is het natuurlijk ook fijn om al dat lekkers te uit te kunnen stallen op een prachtig gedekte tafel. Ik geef je graag een paar tips om die tafel met Pasen zo mooi mogelijk te maken!
Kies je servies
De lekkerste knapperige broodjes, luchtige croissants en al die sierlijk geschilderde eieren serveer je natuurlijk op een mooi servies. En dan bedoel ik niet een bijeengeraapt allegaartje van borden in allerlei soorten, kleuren en maten. Nee, echt een degelijk horeca servies dat je voor feestdagen als Pasen uit de kast haalt. Met een mooi onderbord, een ontbijtbordje en/of een dinerbord. Daarnaast kies je uiteraard ook mooie glazen voor de jus d’orange en kleurrijke mokken of kopjes voor de thee of koffie. En wanneer je eens goed investeert in een servies van kwaliteit (en er heel voorzichtig mee bent), dan gaat het zeker wel wat jaren mee.
Ton sur ton
Een trend die eigenlijk al jaren bestaat en nog nooit uit de mode is gegaan, is ton sur ton. Dit houdt kortgezegd in, dat je kleuren kiest die in hetzelfde kleurenpalet zitten. Dus wil jij de aankleding met Pasen in het geel doen? Dan kies je bijvoorbeeld voor zachtgeel, pastelgeel, maar ook knalgeel mag aanwezig zijn. Zolang je maar in die gele tinten blijft, is je ton sur ton-effect helemaal geslaagd. Wedden dat je er complimenten over gaat krijgen?

Bijpassende tafelbekleding
Heb je een mooi servies aangeschaft? Mooi! Dan kun je als volgende stap op zoek naar bijpassende tafelbekleding. Oftewel: een tafelkleed of tafelloper en placemats. Gelukkig is er rond Pasen altijd genoeg in de winkels te vinden en zul je waarschijnlijk snel slagen. Zelf ben ik meer fan van een tafelloper, omdat je dan de tafel net wat mooier kunt aankleden. Op die tafelloper plaats je de mand met broodjes, schalen met kaas en vlees, het drinken en al het andere dat je serveert. En vergeet ook niet om bijpassende servetten te halen!
Het juiste bestek
Een ontbijt of brunch tijdens Pasen is gelukkig over het algemeen niet heel strikt met regeltjes. Toch is het wel leuk om je mooie servies en tafelbekleding af te maken met het juiste bestek. Denk bijvoorbeeld eens aan horeca bestek, dat altijd netjes naast de borden ligt in je favoriete restaurant. Natuurlijk hoef je niet precies al die onderdelen op de paastafel te leggen. Maar zorg in ieder geval dat iedereen zijn broodjes kan smeren en in de koffie kan roeren.
Geniet volop!
Als laatste tip, maar zeker niet onbelangrijk: geniet volop! Want dat is uiteraard het belangrijkste. Wanneer je samen aan tafel zit en geniet van al dat lekkers, wordt Pasen sowieso een groot succes!
Geef een reactie