
Cajun Pulled Pork | Slowcooker
Pulled pork is eigenlijk de voornaamste reden dat ik heel graag een slowcooker wilde hebben. Ik was een keer met een vriendin bij een burgerrestaurant in Groningen en at daar een broodje hamburger waar niet alleen een sappige burger, maar ook een flinke lepel pulled pork op zat. Ik was meteen om! (Net als toen ik voor het eerst kennismaakte met de Cajun keuken trouwens..)
De Cajun keuken
Het vlees was zo ontzettend mals en heerlijk gekruid dat ik thuis meteen online ging om een recept hiervoor te zoeken. Ik kwam uiteindelijk op dit recept dat ik toen nog in een braadpan in de oven maakte. Sinds ik een slowcooker heb, staat het veel vaker op tafel en deze keer besloot ik er eens mee te experimenteren. Want ik hou ontzettend van de Cajun keuken en daardoor ontstond onderstaande versie van mijn lievelingsgerecht. Cooked low and slow, just the way I like it!
Eigen kruidenmix
Mijn moeder ontdekte ooit de Cajun keuken en sindsdien ben ik er ook echt aan verknocht geraakt. De smaken zijn zo ontzettend intens lekker en mogen alleen maar de noemer comfort food hebben! Ik heb inmiddels dan ook al jambalaya in mijn slowcooker gemaakt, een eigen Cajun-kruidenmix samengesteld en met die mix overheerlijke kipnuggets gemaakt. En uiteraard blijf ik recepten bedenken en maken. Want de bekende drie-eenheid waar deze keuken bekend om staat – bleekselderij, ui en paprika – is bij mij ook zwaar favoriet. Dat in combinatie met die overheerlijke kruiden geeft werkelijk de heerlijkste gerechten. Wordt zeker vervolgd dus!

Cajun Pulled Pork
Ingrediënten
Method
- Meng azijn, water, cajunkruiden en basterdsuiker goed door elkaar. Schenk dit in de pan van de slowcooker. Voeg uien en knoflook toe en leg daarna de procureur in de pan.
- Zet de slowcooker op de laagste stand voor 6-8 uur.
- Wanneer de kooktijd voorbij is, controleer je of het vlees gaar genoeg is om uit elkaar te trekken. Verplaats de procureur naar een ruime ovenschaal of kom en trek met twee vorken het vlees uit elkaar.
- Schenk ondertussen het overgebleven vocht uit de slowcooker door een zeef in een maatbeker en meet 500 ml af. Doe het uit elkaar getrokken vlees in de lege pan van de slowcooker, doe de deksel erop en laat hem op de warmhoudstand staan.
- Doe het afgemeten kookvocht in een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de ketchup, mosterd, worcestershiresaus, suiker en cajunkruiden toe en roer alles goed door elkaar. Laat deze saus in ongeveer 15 minuten inkoken.
- Schenk de saus bij het vlees in de pan en roer het zo door elkaar dat al het vlees bedekt is met een laagje saus.
- Serveer met knapperige frietjes, barbecuesaus, zachte broodjes en coleslaw. Enjoy!



Geef een reactie